Haber HattıManşet

Angela Davis, Hrant Dink’i Anma Konferans’ı için İstanbul’a geliyor

0

ABD’li siyasi tutuklu, insan hakları savunucusu ve aktivist Angela Davis, Hrant Dink’i Anma Konferansı’nda bir konuşma yapmak üzere İstanbul’a geliyor.

24..

İnsan hakları savunucusu, filozof, hümanist ve yazar Angela Davis, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Sosyoloji Bölümü ve Tarih Bölümü ev sahipliğinde her yıl düzenlenen Hrant Dink İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Konferansı kapsamında “Ulusaşırı Dayanışmalar: Irkçılık, Soykırım ve Yerleşimci Sömürgeciliğe Direnmek’’ üzerine konuşacak.

http://youtu.be/PYKQV3fMeEI

Afro-Amerikalılar’ın yurttaşlık hakları hareketleri, feminist eylemcilik ve Amerikan cezaevi sisteminin eleştirileri gibi yirminci yüzyılın ikinci yarısının en önemli sosyal hareketlerine katkıda bulunmuş olan Angela Davis’in son yıllarda en dikkat çeken ve saygı gören çalışması “Hapishaneler – Endüstriyel Kompleksi” başlığını taşıyor. Bu çalışmasında Davis, Amerika’daki cinsiyet, ırk ve sınıflara yapılan baskıların uluslararası boyutunu ele alıyor.

25 angela davis_bogazici

Amerikan cezaevlerinin özelleştirilmesine, tutuklu nüfusunun artışına ve Amerikan adalet sistemindeki artan ırkçılığa dikkat çeken Davis, cezaevlerinin ortadan kaldırılması için ülke çapında çalışan “Critical Resistance” isimli hareketin kurucularından biri.

(T24)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.