KadınManşetTürkiye

Anadolu Efes’in ‘cinsiyetçi’ biralarına boykot çağrısı

0

Anadolu Efes’in yeni çıkardığı iki biraya Delikanlı ve Zilli adlarını koyması tepki yarattı. Sosyal medyada boykot çağrıları yapıldı. Zilli, TDK sözlüğünde “edepsiz, eli maşalı, şirret (kadın)” anlamına geliyor

Anadolu Efes’in  ‘Zilli Sally’ ve ‘Delikanlı Henry’ ismini verdiği biralar sosyal medyada cinsiyetçilik eleştirisine neden oldu. Seçilen isimlere ve ‘Delikanlı’ birasının alkol oranının ‘Zilli’den yüksek olmasına da vurgu yapan sosyal medya kullanıcıları #EfesBoykot etiketiyle kampanya başlattı. Sözkonusu paylaşımlar Twitter’de TT oldu.

Anadolu Efes’in Danimarkalı butik bira üreticisi Mikkeller ile işbirliğiyle  ve Türkiye’de yetiştirilen meyvelerle geliştirdiği iki birada, Mikkeller markasının maskotları Sally ve Henry karakterlerinden esinlenilmiş. Markanın düşük alkollü ve yumuşak içimli (yüzde 3.9 alkollü) arpa birası ‘Zilli Sally’, yüksek alkollü (yüzde 4.8 alkollü) buğday birası ‘Delikanlı Henry’ olarak isimlendirilmiş. Zilli, TDK sözlüğünde “edepsiz, eli maşalı, şirret (kadın)” anlamına geliyor.

Bira şişelerinin renkleri de “pembe” ve ‘”turuncu” olarak tasarlanmış.

Twitter’da #EfesBoykot etiketi Türkiye’de ve dünyada en çok konuşulan konulardan oldu.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.