Ekolojik Yaşam

Anadolu’yu Vermiyoruz Kervanı İstanbul’dan yola çıktı

0

Anadolu’yu Vermiyoruz sloganı altında  yurdun dört bir yanından Ankara’ya doğru yürüyüşe geçen kervanların biri de bugün İstanbul’dan uğurlandı. Taksim meydanında buluşan grup Galatasaray’a kadar coşkulu bir kalabalık eşliğinde yürüdü.

Galatasaray ‘da okunan basın duyurusunun ardından grup Karaköy’e kadar yüryerek buradan vapurla Anadolu yakasına geçtikten sonra yürüyüşüne devam edecek. Bugün Kartal’a kadar yürüyecek olan kervan gece Kartal’da kalacak.

Trakya – İstanbul kervanı yolculuğuna nükleer santral yapımı planlanan İğneada’dan başlayıp, endüstriyel kirlilik sonucu yaşanmaz hale gelen Ergene vadisi boyunca devam ederek 1 Mayıs kutlamaları öncesi İstanbul’a ulaşmıştı. Kervanın yürüyüşünün 22 Mayıs’a kadar sürmesi bekleniyor. Grup 22 Mayıs’ta Ankara’da diğer bölgelerden gelen kervanlarla buluşarak tepkilerini ve taleplerini duyurmaya çalışacak.

Bilindiği gibi Doğu Karadeniz’den, Doğu Akdeniz’den, Hasankeyf’ten ve Batı Anadolu’dan çıkan kervanlar yürüyüşlerine planalandığı gibi devam ederken geçtikleri bölgelerde yerli halkın büyük desteğini görüyorlar.

HES’lerin, termik ve nükleer santral inşaatlarının, madencilerin yol açtığı tahribata dikkat çekmeyi amaçlayan Büyük Anadolu Yürüyüşü tabiat ve kültürel varlıklarımızın  korunmasını ve ekolojik anayasa kapsamında güvence altına alınması talebini seslendirmeyi hedefliyor.

Yeşil Gazete Haber Merkezi

You may also like

Comments

Comments are closed.