Doğa MücadelesiManşet

Amy Goodman’a Dakota Petrol Boru Hattı haberinden dolayı gözaltı kararı

0
Amy Goodman

ABD üzerinden tüm dünyaya haftaiçi her gün yayın yapan Democracy Now programının yapımcısı ve sunucusu Amy Goodman için, Kuzey Dakota Petrol Boru hattı ile ilgili yaptığı haber nedeniyle gözaltı kararı verildi. Goodman izinsiz geçiş yapma gerekçesiyle suçlanıyor.

Amy Goodman

Amy Goodman

Goodman, geçtiğimiz hafta Kuzey Dakota’da yaşayan Amerikan Yerlileri’nin kendi habitatlarını yapılması planlanan petrol boru hattna karşı korumak gerçekleştirdikleri binlerce kişilik protesto gösterisine katılmış, yerliler ve diğer aktivistler ile röportajlar yapmış, Democracy Now’da 3 Eylül tarihinde yayınlanan özel haberi CBS, NBC, NPR,CNN, MSNBC ve Huffington Post dahil pekçok ulusal ve uluslararası haber kanalından da yayınlanmıştı.

Gözaltı kararını kesinlikle kabul etmediğini ifade eden Amy Goodman, “Bu basın özgürlüğü ihlalidir ve kabul edilemez. Ben sadece işimi yaptım be kendi topraklarını petrol şirketleirne karşı savunan Amerikan Yerlilerinin isyanını haberleştirdim. O gün gerçekleşen eylemde petrol şirketinin güvenlik görevlileri yerlilere karşı biber gazı ve köpekleri de kullandılar” şeklinde konuştu.

 

(Yeşil Gazete, Democracy Now)

You may also like

Comments

Comments are closed.