LGBTİ+Manşet

Amazon cinsel kimliği ‘akıl hastalığı’ olarak gösteren kitapları satmayacak

0
Fotoğraf: Shutterstock

Dünyanın en büyük satış platformuna sahip teknoloji şirketi Amazon, cinsiyet ve cinsel kimlikleri “akıl hastalığı” olarak niteleyen kitapları satmayacağını açıkladı.

BBC’nin aktardığı habere göre, ABD’de Cumhuriyetçi Senatörler, Amazon’a muhafazakâr bir yazarın kitabını neden platformdan kaldırdığını sordu.

Cumhuriyetçilerden tepki

Ryan Anderson tarafından yazılan “When Harry Became Sally” (Harry, Sally Olduğunda) isimli kitap, yayınevi Encounter Books‘un sitesinde “Anderson, medyanın cinsiyet akışkanlığını tasviri ve cinsiyet disforisiyle yaşamanın üzücü gerçekliği arasındaki zıtlığı ortaya çıkarıyor” ifadeleriyle tanıtıldı.

Kitabın Amazon’dan kaldırılmasının ardından Cumhuriyetçi dört senatör, platformdan kararının nedenini açıklamasını istedi. Senatörlerin sorduğu başka bir soru ise “Bu adım Amazon platformlarında muhafazakâr sesler ve içeriğe karşı daha büyük bir kampanyanın parçası mı?” oldu.

‘Tüm perakendeler seçimlerini kendi yapar’

Senatörlerin sorusuna Amazon’un yanıtı “Tüm perakendeciler müşterilerine ne sunacakları konusunda kendi kararlarını verebilirler. Müşterilerimize farklı görüşler içeren içerikler sunuyoruz. Mağazalarımızda erişilebilen içeriklerin ne olduğunu her zaman dikkatle inceliyoruz. LGBTİ+’yi bir akıl hastalığı olarak çerçeveleyen kitapları satmamayı seçiyoruz” oldu.

Yazar Anderson ve yayınevi, Amazon’un kararına “Önemli konularda tartışma zeminini kapamaktan iyi bir sonuç çıkmaz” yanıtını verdi.

ABD Temsilciler Meclisi, geçen ay LGBTİ+ ayrımcılığını yasaklayan bir yasayı onaylamıştı. Yasanın Senato’dan geçmesi gerekiyor.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.