Doğa MücadelesiManşet

Amasra termik santrali kabul etmiyor!

0

Bartın’ın Amasra ilçesinde, kente kurulması planlanan termik santral ile ilgili anlaşmanın imzalanmasına tepki gösterildi.

Amasra’da vatandaşlar, kente kurulması planlanan termik santral ile ilgili anlaşmanın imzalanmasına tepki gösterdi. Protesto eylemine Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, Bartın Platformu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, “Biz biliyoruz ki, Bartın, Karabük, Zonguldak için Çevre Bakanlığı’nca hazırlanan Çevre Düzeni Planı’nda Bartın için termik santrale yer yoktur. Hukuken hiçbir dayanağı olmayan böyle bir yatırımı kaygıyla takip ediyoruz. İlgili bakanlıklar ve şirket, hukuka ve mevcut planlara uymak zorundadırlar. Amasra halkının ve Amasra Belediyesi’nin tek beklentisi, hukuk sınırları dışına çıkılmaması ve Amasra’ya termik santral yapılmamasıdır. Siyasilerin ‘Amasra’ya termik santrale

izin vermeyiz’ söylemine rağmen, Enerji Bakanı’nın yerli kömüre dayalı enerji üretiminden bahsederek, böyle bir toplantıda yer alması önemli bir çelişkidir. Sürecin takipçisi olacak, termik santral yapılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin ise, “Bartın Belediyesi dimdik, Bartın ve Amasra halkının yanındadır. Termik santralin yapılması buraya uygun olmadığından biz kalbimizle Amasra’ya termik santral yaptırmayacağız” ifadelerini kullandı.

Eylemciler, konuşmaların ardından “Termik santral istemiyoruz” sloganları attı.

You may also like

Comments

Comments are closed.