Altın Küre ödülleri sahiplerini buluyor

Yeşil Gazete olarak 71.Altın Küre Ödüllerini adaylarını masaya yatırdık. Kazanması muhtemel film ve oyuncuları sizler için derledik.

Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin düzenlediği 71. Altın Küre Ödülleri (Golden Globe Awards) 12 Ocak Pazar (Pazartesi sabahı) gecesi düzenlenecek görkemli bir törenle sahiplerini bulacak. Film ve dizi olarak ayrı iki dalda en iyilerin belirleneceği törende 25 ödül sahiplerini bulacak. 2014 yılının ilk ödül töreni olan Altın Küre Ödülleri, Oscar heykelciğine en yakın filmleri ve oyuncuları belirleyen tören olarak bilinmektedir.

altın-küre

Yeşil Gazete olarak 71.Altın Küre Ödül Töreni öncesinde eleştirmenlerin ve otoritelerin yorumlarını göz önünde bulundurarak “Kazanması Muhtemel” film ve oyuncuların listesini yapmaya çalıştık.

71. Altın Küre Ödül Töreni, Pazar gecesi (Pazartesi sabahı) 02:00’da Kırmızı Halı seremonisi ile başlayacak ve saat 03:00’da ödül töreni ile devam edecek. Tören e2  kanalında yayınlanacak.

[Dram] En İyi Film
“12 Years a Slave”
“Captain Phillips”
“Gravity”
“Philomena”
“Rush”

Kazanması Muhtemel: “12 Years a Slave”
Kazanabilir: “Gravity”
Sürpriz: “Gravity” but “12 Years a Slave” yapımları dışında seçilebilecek her film sürpriz olarak değerlendirilebilir.

[Dram] En İyi Yönetmen
Alfonso Cuaron – “Gravity”
Paul Greengrass – “Captain Phillips”
Steve McQueen – “12 Years a Slave”
Alexander Payne – “Nebraska”
David O Russell – “American Hustle”

Kazanması Muhtemel: Alfonso Cuaron – “Gravity”
Kazanabilir: Steve McQueen – “12 Years a Slave”
Sürpriz : Geçen yıl Altın Küre Töreninde 3 ödül kazanan David O. Russell, “American Hustle” bir kez daha ödül kazanabilir mi?

Gözden Kaçan: Coen Biraderlerin aday gösterilmemesi “Inside Llewyn Davis”

[Dram] En İyi Kadın Oyuncu
Cate Blanchett – “Blue Jasmine”
Sandra Bullock – “Gravity
Judi Dench – “Philomena”
Emma Thompson – “Saving Mr Banks”
Kate Winslet – “Labor Day”

Kazanması Muhtemel: Cate Blanchett – “Blue Jasmine”
Kazanabilir: Sandra Bullock – “Gravity”
Sürpriz: Sürprize mahal yok gibi… Cate Blanchett – “Blue Jasmine”
Sürprizin Sürprizi: Adele Exarchopoulos – “Blue Is The Warmest Color”

[Dram] En İyi Erkek Oyuncu
Chiwetel Ejiofor – “12 Years a Slave”
Idris Elba – “Mandela: Long Walk To Freedom”
Tom Hanks – “Captain Phillips”
Matthew McConaughey – “Dallas Buyers Club”
Robert Redford – “All Is Lost”

Kazanması Muhtemel: 2013 yılının en iyi oyuncusu olarak lanse edilen Matthew McConaughey – “Dallas Buyers Club” ödüle çok yakın…
Kazanabilir: Chiwetel Ejiofor – “12 Years a Slave”
Sürpriz: Usta oyuncu onore edilebilir… Dikkat! Robert Redford – “All Is Lost”
Gözden Kaçan: Michael B. Jordan – “Fruitvale Station”

[Dram] Yardımcı Erkek Oyuncu
Barkhad Abdi – “Captain Phillips”
Daniel Bruhl – “Rush”
Bradley Cooper – “American Hustle”
Michael Fassbender – “12 Years a Slave”
Jared Leto – “Dallas Buyers Club”

Kazanması Muhtemel: Michael Fassbender – “12 Years a Slave”
Kazanabilir: Jared Leto – “Dallas Buyers Club”
Sürpriz: Sürpriz olmaz!
Gözden Kaçan: James Franco – “Spring Breakers”

[Dram] Yardımcı Kadın Oyuncu
Sally Hawkins – “Blue Jasmine”
Jennifer Lawrence – “American Hustle”
Lupita N’yongo – “12 Years a Slave”
Julia Roberts – “August: Osage County”
June Squibb – “Nebraska”

Kazanması Muhtemel: Lupita N’yongo – “12 Years A Slave”
Kazanabilir:  Jennifer Lawrence – “American Hustle” Geçen yılın yıldızı bu yıl double yapabilir mi?
Sürpriz: Lupita N’yongo – “12 Years a Slave”
Gözden Kaçan: Margot Martindale – “August: Osage County”

En İyi Yabancı Film
“Blue Is The Warmest Color”
“The Great Beauty”
“The Hunt”
“The Past”
“The Wind Rises”

Kazanması Muhtemel: “Blue Is The Warmest Color”
Kazanabilir: “The Great Beauty”
Sürpriz: Sürprizi olmayan bir kategori daha..

 

( Yeşil Gazete, Indiewire)

Muhittin Kurban
Muhittin Kurban

80’ler kuşağından olup 90’lı yılların sonuna doğru hızla yayılan internet kuşağına takılıp sanal alemde müzik-sinema-spor konuları hakkında amatör olarak yazılar yazmaya başladı. Başta Şebnem Ferah olmak üzere Demir Demirkan, Serdar Barçın gibi müzisyenlere ait web siteleri kurdu, yöneticiliği yaptı. Radikal H2O dergisi, BlueJean, Rolling Stone gibi dergilere konuk yazar olarak konser yazıları kaleme aldı.
Ekolektif.Org sitesinde Ekoloji konusu başta olmak üzere Kültür-Sanat konuları ve film eleştirileri yazıları yer aldı. Kısa bir süre Turnusol sitesine siyaset ve sol eksenli konularla ilgili yazılar yazdı.
Gezi direnişi sırasında Yeşil Gazete ekibine katıldı. Kültür-Sanat başta olmak üzere spor eksenli haberlerin yanı sıra Akdeniz Bölgesindeki Ekoloji Mücadelesi konusunda yazılar yazmaktadır.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Göç sonrası ‘yeniden çiçeklenenler’ İstanbul’da buluşuyor

Galata Postane'de düzenlenecek 'Rebloom: İstanbul'da Göç Sonrası Mekanlar ve Sanatsal karşılaşmalar' festivali, 5-7 Aralık tarihlerinde izleyicilerle buluşacak.

EkoFilm Platformu’ndan ‘Çevre Dostu Prodüksiyonlar’ için rehber

EkoFilm: Sürdürülebilir Yapım Platformu'nun rehberi, film ve medya sektörünü dönüştürmek isteyen tüm sektör profesyonellerine yönelik hazırlandı.

Tanrı ve şiddet

İlahi şiddetin amacı hukuksal bir yaptırım ya da düzen değil, aksine kurbandır.

Kadıköy Kaymakamlığı ‘Queer’in gösterimini yasakladı: Toplum barışını tehlikeye atar!

MUBI, yasak kararının sanatı ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan bir müdahale olduğunu belirterek,  festivalin tamamen iptal edildiğini duyurdu.

BİFED’de büyük ödül yerlilerin mücadelesini anlatan Twice Colonized’ın

11. Bozcaada Ekolojik Belgesel Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. İlk kez mansiyon ve müzik ödülleri verilen festivalde Açık Radyo ve Gebze'de katledilen hayvanlar unutulmadı.

EN ÇOK OKUNANLAR