Kültür-SanatManşet

[Altın Koza Film Festivali] 3.gün film önerileri

0

21.Altın Koza Film festivalinin 3.gününde yavaş yavaş Yarışma filmlerinin galaları yapılmaya başlanıyor.Aynı zamanda Ödüllü filmleri de farklı sinema salonlarında gösteriliyor. Sinemaseverlerin film seçimi yapmakta zorlandığı günlerde, bizlerde film tanıtımları yapmaya devam ediyoruz..

Kış Uykusu Özel Gösterim

Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festivalinden ödülle dönen filmi Kış Uykusu film ekibiyle birlikte bir özel gösterimle Altın Koza Film Festivalinde sinemaseverle buluşacak. Ödül sonrası ilk kez film ekibiyle bir festivalde izleyici karşısına çıkacak filmin festival izleyicileri tarafından büyük ilgi göreceği bekleniyor.

1 Kış Uykusu

Kış Uykusu Özel Gösterimi saat 16’da Real CineMaxımum sinemasında gerçekleştirilecek..

Difret/ Cesaret  (Metropol seans 17:30) 

Sundance Film Festivalin Özel İzleyici Ödülü kazanmış olan Difret konusu ve atmosferi ile izleyiciyi rahatsız edebilecek bir konuya sahip. Addis Ababa’da yoksul kadın ve çocuklara ücretsiz hukuk desteği sağlayan bir örgütün kurucusu olan avukat Meaza Ashenafi, polislerin ve erkek hükümet yetkililerinin tacizine cesurca meydan okur. Ancak son üstlendiği davada ya kazanacak ya da her şeyini kaybedecektir. Okuldan eve dönerken kaçırılarak tecavüze uğrayan 14 yaşındaki Hirut, kaçmaya çalışırken saldırganları vurarak öldürür. ‘Telefa’, yani kız kaçırarak evliliğin hâlâ geçerli sayıldığı kırsal Etiyopya’da, Hirut’un suçu meşru müdafaa kapsamında sayılmaz. Cinayetle suçlanan Hirut, idam cezası tehdidi altındadır. 


Timbuktu – Abdrerrahman Sissako  (Cinemaxımum  Seans 12:00)

http://youtu.be/m7oyrWTNoJw

Timbuktu Abderrahman Sissako’nun Cannes ödüllü filmi Timbuktuda ilk olarak Altın Koza Film festivaliyle sinemaseverlerle buluşacak. Dünya prömiyerini yaptığı Cannes’da Ekümenik Jüri Ödülü’nü kazanan Timbuktu, bu yılın en çarpıcı yarışma filmlerden biri olarak öne çıktı. Mali’nin kuzeyinde şeriat yasalarının geçerliliği ilan edilip futbol oynamak ve müzik dinlemek bile yasaklandıktan sonra birçok ailenin yaşamının nasıl mahvolduğunu duygusal bir bakış açısıyla çobanlık yapan bir aile üzerinden anlatıyor
Özgürlük Dansı/ Jimmy’s Hall  (Metropol Seans 20:15)

 Aktivist Jimmy Gralton, yaşadığı kasabada açtığı ‘salon’la ifade özgürlüğünün imkansız olduğu bir dönemde, çevre halkın bir araya gelip çeşitli konular üzerinde tartışabileceği, öğrenebileceği, kendilerini ifade edebileceği bir ortam yaratmış olur. Giderek popülerliği artan bu mekan, başta Katolik Kilisesi olmak üzere bazı çevrelerin tepki ve sansürüyle karşılaşır. Jimmy Gralton bu nedenle hayatının on yılını Amerika’da sürgünde geçirir ve 1932 yılında evine geri döndüğünde farklı bir irlanda’yla karşılaşır. Amacı ailesinin çiftliğinin bakımını sürdürmek ve annesine yardımcı olmaktır. Ancak on yıl önce yarıda bırakmış olduğu hikaye devam edecektir. Her ne kadar kilise ve toprak sahipleri gibi eski düşmanlarıyla yeniden karşı karşıya gelmeyi istemese de şartlar bu yüzleşmeyi zorunlu kılar. Gralton, ‘salon’u yeniden açar ve ünü tekrar büyük bir hızla yayılmaya başlar. Ne var ki Jimmy ve yenilikçi fikirlerinin günbegün artan etkisinden rahatsız olacak önemli bir kesim vardır…
Yıldız Haritası / Maps to the Stars ( Film) 111 Dakika  (Avşar Sineması Seans 20:30 )

David Cronenberg Farklı türlerde başarısını sürdüren kült yönetmen David Cronenberg’in, dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan son filmi Maps to the Stars, Altın Koza Film Festivali ile Türkiye’de Galası yapılacak. Bir Hollywood taşlaması olan Maps to the Stars’ın oyuncu kadrosunda Mia Wasikowska(Tracks/Çöldeki İzler), John Cusack, Robert Pattinson, Olivia Williams gibi yıldızlar yer alırken film, başrolündeki Julianne Moore’a Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü de kazandırdı.

 (Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.