Altın Bamya Ödülleri 20 Mart’ta sahiplerini buluyor

3. Altın Bamya Ödülleri, bu sene 20 Mart’ta Beyoğlu Cezayir’de saat 20’de başlayacak tören ile açıklanacak.

Altın Bamya, Türkiye sinemasındaki erkek egemen bakışın, öykü ve görselliğin bu bakışın üzerine kurulmasının, kadınların bu bakış ile temsil edilmesinin; korunan ve sürdürülen cinsiyetçi klişelerin sone ermesini umut eden bir akademi. Akademi; sinemacılardan, sinema eleştirmenlerinden ve sinemaseverlerden oluşuyor.

Aktın Bamya, filmlerin belirleyici anlamlar inşa ettiğinin farkında olarak bu anlamlara titizlikle bakıyor. Haz ve dikizcilik üzerine kurulu görme biçimlerinden uzak durmaya gayret ediyor. Kadının özne olduğu filmler görmeyi diliyor.

Akademi, erkek egemenliğinin ve cinsiyetçiliğin egemen olmadığı bir sinemanın var olmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Böyle bir sinemaya ulaşabilmek için, eleştirinin dönüştürücü gücünü önemsiyor ve bu nedenle her yıl Altın Bamya Ödülleri’ni veriyor. Bir yandan da, ödül verebilecek adayların olmadığı yılların gelmesini bekliyor.

Issız Adam Altın Bamya ödüllü filmlerden

2009 yılında kurulan Akademi, her yıl Altın Bamya Ödülleri’ni verir. Bamya; çünkü bu sebze lif oranı yüksek, mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur. İdrar söktürücü ve kabızlığı giderici bir besindir. Minerallar açısından da zengindir, halsizliğe iyi gelir. Akademi, bu ödülün de böylesine iyileştirici ve canlandırıcı olmasını diliyor.

Bu senenin aday listesine http://www.altinbamya.org/#/altinbamya/akademi-adaylari/ adresinden, daha önceki yıllarda ödülü alan filmlere de http://www.altinbamya.org/#/basin/bulten/ adresinden ulaşabilirsiniz.

(www.altinbamya.org, Yeşil Gazete)

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bugün Dünya Bisiklet Günü: Temiz, basit, ucuz, doğayla barışık

Dünya Bisiklet Günü, bisikletin çevre dostu ve sağlıklı ulaşım alternatifi olarak önemini vurgulayarak, bisiklet kültürünün gelişimine ve sürdürülebilir ulaşım altyapılarının önemine dikkat çekiyor.

‘Trafik terörü’ne teslim edilen Adalar’da şimdi de minibüs dönemi!

Elektrikli araçların işgali altındaki Adalar'a şimdi de İstanbul'da semtler arasında kullanılana benzeyen minibüsler getirildi. Adalılar, faytonların kaldırılmasının ardından ağır trafik keşmekeşi yaşayan yaşam alanlarının 'yürünebilir' olması taleplerini sürdürüyor.

AMİD’den ‘Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği’ne yeni bir yaklaşım

Alternatif Medya ve İletişim Derneği’nin organize ettiği ‘İklim Krizi ile Mücadele için Hak Temelli Yaygın Eğitimi Geliştirme Projesi’, alanında uzman isimlerle öğretmenleri bir araya getirdi.

Yeni ‘Mutlu Gezegen Endeksi’nde Türkiye 91. sırada

Berlin'deki Hot or Cool Enstitüsü tarafından hazırlanan Mutlu Gezegen Endeksi sonuçları, yüksek tüketim seviyelerinin yüksek refah seviyeleri anlamına gelmediğini gösteriyor. Aşırı tüketim sadece gezegene zarar vermekle kalmıyor, insanların refahı için de faydasız.

Kanada’daki plastik kirliliği görüşmelerinden yine karar çıkmadı

Plastik kirliliğini sonlandırmak amacıyla küresel bir anlaşma üzerinde çalışmalar devam ederken, dördüncü tur müzakereler Kanada'da sona erdi.

EN ÇOK OKUNANLAR