İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Altılı Masa, İmamoğlu için Saraçhane’de buluştu: 85 milyon 1’den büyüktür, geliyoruz!

0

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “hakaret”ten verilen hapis cezası ve siyasi yasak süreci Altılı Masa liderleri; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,  Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile binlerce vatandaşı İstanbul Saraçoğlu’nda bir araya getirdi.

İmamoğlu’na kamu görevlisine hakaret”ten açılan davada  iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezası verilmiş ve TCK’nin 53’üncü maddesi de işletilerek “siyasi yasak” süresinin başlatılmıştı. Kararda istinaf ve Yargıtay yolu açık. İstinaf cezayı kesinleştirir Yargıtay da onarsa İBB başkanı işlemler için cezaevine girip çıkacak, belediye başkanlığı ve CHP üyeliği düşecek.

İmamoğlu: Bu dava, benim davam değil, ülke davası

Dün, başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere, tüm muhalefet liderlerinin Saraçhane’de toplanmak üzere çağrı yapmıştı. İBB önünde  ilk olarak kürsüye çıkan İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Burası Saraçhane, milletin evi. Siz ne derseniz o olur.
  • Size bir soru sormak istiyorum: Bu ülkeyi yönetenlerin, milletimizle, sizinle ne alıp veremediği var? Sizden ne istiyorlar? 31 Mart’ta oyunuzu kullandınız. Saymadılar. Oyunuzu kullandınız, dört oy pusulasından… Bu arada bu dört o dört değil.
  • Dört oyunuzdan biri geçersizdir dediler. Oyunuzu iptal ettiler. Seçimi yenilediler. Sizinle alıp veremedikleri ne var bunların? 16 milyondan ne istiyorlar?
  • Onlar sizin seçtiğiniz belediye başkanını hapsetmek için mahkemeden karar çıkardılar. Sizinle alıp veremedikleri ne var?
  • (“Hükümet istifa” sloganlarına) Öyle kolay kaçmak yok. Onları gönderecek altı siyasi partinin lideri burada.

  • Milli irade kendilerinden yana bir karar verirse hiç sorun yok ama başka türlü bir karar çıkarsa bütün arızalar başlıyor. Milli iradeyi geçersiz kılmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama yapsınlar, nafile, nafile!
  • Ne hukuk ne ahlak gözetiyorlar. Gözleri hiçbir şey görmüyor.
  • Bugün burada büyük kalabalığı harekete geçiren, sizlerin ortak vicdanıdır. Hepimiz birbirimiz için buradayız. Apaçık haksızlığa ve adaletsizliğe karşı buradayız.
  • Seçim sonuçlarına hazmediyorsa tavsiyemiz “Siyaset yapmayacaksınız.”
  • İstanbul’da bir israf düzeni kurdular ve sonsuza kadar sürsün istiyorlar. Bir avuç insanın zenginliğine zenginlik katan, İstanbul’un canını okuyan bir düzendi bu. Ben hemşerilerimden yetki isterken “Görevi verin, bu israf düzenini yok edelim” dedim. İstanbul’da israf düzenine hep birlikte son verdik.
  • Bir avuç insan avucunu yalar oldu yalar. Bugün bize yapılanların tümü işte bu yüzden. Sadece israf düzenine son vermekle kalmadık, İstanbul’da insaf düzeni oluşturduk. İnsaf nedir biliyor musunuz? Onların bilmediği bir şey. İnsaf düzeni adalet demektir.
  • Yok hükmündeki kararlardan asla korkmuyorum. Benim sığınacak hakimlerim, savcılarım, mahkemelerim yok ama çok şanslıyım benim arkamda 16 milyon hemşehrim var.
  • Bu irade ve bu ittifak, zorla baskıyla, yargı darbesiyle bu ülkeyi yönetebileceklerini, milli iradeye şekil verebileceklerini zanneden acizlerin devrine son verecek.
  • Bu dava bana açılmış bir dava değil, partili davası değil. Bu dava ülke davası, eşitlik davası.
  • 2023 hepimiz için çok güzel olacak. Herkes kazanacak. Çocuklarımız, gençlerimiz kazanacak. Herkes kazanacak, her şey çok güzel olacak.

Kılıçdaroğlu’ndan 11 madde: Altı ay sonra geliyoruz

İmamoğlu’nun kendisinden sonra kürsüye davet ettiği CHP lideri kalabalığa “Asla başınızı öne eğmeyin. Altı ay kaldı, geliyoruz. İktidar olmak için geliyoruz!” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, Saraçhane’deki kalabalığa 11 madde sıraladı:

  • 1- Mevlana der ki, adalet kutup yıldızı gibidir, yerinde sabit durur, kainat onun etrafında döner. Bugün bizi buraya getiren yaşadığımız adaletsizliktir. Hepinizin huzurunda söz veriyorum, adalet ya gelecek ya gelecek!
  • 2- Adalet dağıtacak olan kişi, hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaate göre karar vermek zorundadır. Bu yapılmadığı takdirde adaletsizlik olur.
  • 3- Adaleti dağıtacak kişi, sarayın sofrasına asla oturmayacak. Sofraya oturan alimin verdiği fetva yanlıştır.
  • 4- Milli irade 1921 ve 1924 anayasalarının birinci maddesi şudur; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milletin iradesine bir yargıç aracılığı ile darbe vurulmuştur. Biz milli iradeyi yeniden inşa edeceğiz.
  • 5- Adalet artık temel bir Türkiye sorununa dönüşmüştür. Sokakta herhangi bir vatandaşa sorun! Büyük kısmı bu ülkede adalet yoktur diyecek ama bizler Altılı Masa olarak adalet konusunda kararlıyız. Adaleti bu ülkeye mutlaka getireceğiz. Asla bir daha bu manzarayı yaşamayacaksınız.
  • 6- Yargıç koltuğunda oturup yargıyı itibarsızlaştıranlar var. Ağacın kurdu kendi içindedir. Uyuşturucu baronlarına ses çıkarmazlar, parti teşkilatından gelenleri hakimlik, savcılık koltuğuna oturturlar, çetelerle yan yana gezerler. Adalet ağacındaki kurtları tek tek temizleyeceğiz. Adaletin ağacı görkemli ve sağlıklı olacak.

  • 7- ‘Zulmün artsın ki tez zeval bulasın’ der atasözümüz. Zulüm öteden beri var bu ülkede. Vekillerimiz tutuklandı. Gazeteciler tutuklandı, İstanbul İl Başkanımız siyasi yasak kapsamına alındı. Bu tablo zulmün arttığı bir tablodur. Bu da yakında zeval bulacaktır demektir ve onları göndereceğiz.
  • 8- İBB Başkanı İmamoğlu hakkında verilen karar asla kabul edilemez. Toplumun vicdanını yaralamıştır. Toplumun vicdanı kanamaktadır. Şunu herkes iyi bilsin, Ekrem Başkan hakkında verilen karar bize bir milimlik dahi geri adım attırmayacaktır, kararlılıkla başkanın arkasında duracağız. Hiçbir güç İmamoğlu’nu İstanbul’a hizmet etmekten alıkoyamaz. Görevini onuruyla ve şerefiyle yapacak.
  • 9- Göndereceğiz! Adaletsizliği kural haline getirenleri göndereceğiz. Yetim hakkı yiyenleri, milli iradeye darbe yapanları göndereceğiz. Altılı Masa kararlı, bu ülkeye huzuru ve bereketi getireceğiz.
  • 10- Hiç kimse unutmasın, umutsuzluğa kapılmasın. Bu bir 100 metre koşusu değil, bu bir maratondur. 6 ay sonra maraton bitecek, yeni bir Türkiye göreceksiniz. Kucaklaşan, bereketli bir Türkiye göreceksiniz.
  • 11- Asla başınızı öne eğmeyin. 6 ay kaldı, geliyoruz. İktidar olmak için geliyoruz!

Daha sonra sahneye çıkan Ali Babacan; Olanları kabul etmiyorum, İmamoğlu kardeşime, Canan Hanım’a, Demirtaş’a yapılan hukuksuzluğu reddediyorum, kayyumlarla rövanş alınmasını reddediyorum. Bu meydan, yarına nasıl bir ülke bırakacağımıza karar verecek olan meydan” diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu ise, “1998’de İBB binasında ve 15 Temmuz akşamı hangi değerleri savunduysam yine aynı değerler için buradayım ve burada olacağım! Güç sahipleri, sakın ha sahip olduğunuz mutlak güç sizi aldatmasın, geçmişte nice mutlak güç sahipleri aldandılar” dedi.

Davutoğlu’ndan sonra sahneye çıkan Meral Akşener, ismini anons eden İmamoğlu’nun sahneden inmesine izin vermedi, Senin için buradayız” dedi. Akşener, “Artık 16 milyon İstanbullunun dışında 85 milyon Türkiye’nin de senin yanında olduğunu Saraçhane’den görüyoruz. Hiçbir haksızlık sonsuza kadar sürmez” ifadesini kullandı.

Sağlık sorunu nedeniyle mitinge katılamayan Karamollaoğlu’nu temsilen konuşan Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir de,”Dünden bugüne, adalet mekanizmasına kişisel ve siyasi hesaplarla müdahale edenler mutlaka ve mutlaka kaybetmişlerdir, eğer böyle bir müdahale varsa, buna müdahil olanlar şüphesiz kaybedeceklerdir” dedi.

Saraçhane meydanını dolduran binlerce kişi, “Hak, hukuk, adalet”, “Ekrem Başkan”, “Hükûmet istifa”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “İktidar” sloganları attı. Mitinge, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen Millet İttifakı’nın belediye başkanları da katıldı, sahneye çıkarak halkı selamladı. Liderler sahneye çıkmadan 10. Yıl Marşı okundu.

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada dün karar çıkmış; İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmiş ve siyasi yasağı içeren 53. madde de uygulanmıştı.

İmamoğlu’na iki yıl yedi ay hapis cezası

Mahkemenin verdiği kararın ardından belediyenin Saraçhane’deki yönetim binası önüne çağrı yapıldı. İmamoğlu çağrısını dün gece saat 22.00’da yineleyerek şunları söyledi: “Millet, iradesine liderleriyle sahip çıkıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener, Sayın Karamollaoğlu, Sayın Babacan, Sayın Davutoğlu ve Sayın Uysal’la buluşmak üzere sizleri yarın saat 16.00’da, Saraçhane’de, birliğe ve dayanışmaya davet ediyorum.”

İmamoğlu’nun çağrısının ardından Altılı Masa’daki siyasi parti liderleri de Saraçhane’ye çağrı yaptı.

DEVA Partisi Başkanı Ali Babacan, “Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı hep beraber #sarachane’deyiz. Saat 16.00’da herkesi bekliyoruz” diyerek çağrıda bulundu.

Karamollaoğlu daha sonra bir açıklama yaparak, Ekrem İmamoğlu’na destek için bugün Saraçhane’de düzenlenecek mitinge, bir hastane randevusu nedeniyle katılamayacağını duyurdu:

“Önceden planlanan ve tehir etme durumumuzun olmadığı bir hastane randevum nedeniyle Saraçhane’de gerçekleştirilecek anlamlı programa katılamıyorum. Orada bulunan herkese canıgönülden selamlarımı iletiyorum. Hepimizin ortak talebi: Önce Adalet, Her daim Adalet, Herkese Adalet!”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.