ManşetTürkiye

Altı muhalefet lideri yeniden toplandı: Birlikteliğimiz siyasi mühendislik çabalarından etkilenmeyecek

0

Altı muhalefet partisinin genel başkanları, 28 Şubat’ta Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni‘ni imzalamalarının ardından ilk kez DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ev sahipliğinde bir araya geldi.

Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu‘nu, DEVA Partisi‘nin genel merkezinde akşam yemeğinde ağırladı.

Beş saatlik görüşmelerinin arından yapılan ortak açıklamada liderler, ‘birlikteliklerini bozmayı amaçlayan’ yeni seçim kanunu teklifini masaya yatırdıklarını paylaşarak şöyle dedi:

“Demokratik ilkelere dayanan birlikteliğimiz, bu gibi siyasi mühendislik çabalarından etkilenmeyecektir. İş birliğimizi uyum içinde sürdürmeye kararlıyız.”

Seçim güvenliğini sağlamak amacıyla bir çalışma daha grubu oluşturduklarını açıklayan liderler, “Tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyoruz, bizler Türkiye’yi karanlık günlerden çıkartma kararlılığı içerisindeyiz. Umutlarımız ve geleceğe olan inancımız, Türkiye’nin sorunlarından çok daha büyüktür. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakat metnimiz ve sürdürdüğümüz iş birliği, milletimizin geleceğe dair umudunu ve inancını artırmıştır” dedi.

Ekonomik sorunların da toplantıda tartışıldığı belirtilen açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile uygulamaya konulan akıldan, bilimden, gerçeklikten ve istişare kültüründen kopuk keyfi politikalar ağır bir hayat pahalılığına, işsizliğe ve yoksulluğa yol açmış, ekonomik kırılganlıklar ciddi biçimde artmıştır” ifadeleri yer aldı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline de değinen liderler, “Bu kriz bize akılcı, tutarlı ve ülkemizin orta ve uzun vadeli stratejik menfaatlerini dikkate alan bir dış politikanın önemini bir kere daha göstermiştir” açıklamasında bulundu.

Muhalefet liderleri, 12 Şubat’ta CHP lideri Kılıçdaroğlu‘nun davetiyle Ahlatlıbel‘de ilk kez bir araya gelmiş ve ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’ne 28 Şubat’ta düzenlenen bir toplantıyla imza atmışlardı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.