SağlıkKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Altı ilde birçok yerleşim yeri karantinada

0

Koronavirüs salgını halen devam ederken, Türkiye’de normalleşme sürecine hızlı bir geçiş yapılmasıyla vaka sayıları da artmaya başladı. Son olarak Karabük, Antep, Kayseri, Trabzon, Bitlis ve Urfa‘da bazı yerleşim yerleri bugün karantina altına alındı.

Birgün‘ün aktardığına göre, karantina uygulaması yapılan altı ile ilişkin detaylar şöyle: 

Karabük 

Merkeze bağlı Cumayanı Köyü’nde bir aylık sürenin ardından yeniden Covid-19 pozitifli vakalarda artış tespit edilmesinden dolayı köy ikinci kez karantinaya alındı. 5 bin nüfusu ile kentin en büyük köyü olan Cumayanı’nda birden fazla pozitifli vaka ve çok sayıda temaslı kişi tespit edilince İl Hıfzıssıhha Kurulu’ndan karantina kararı çıktı. Bölgede İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından şerit çekilerek giriş çıkışlar kontrol altına alındı.

Gaziantep

Antep’in Araban ilçesinde yedi mahalledeki dokuz ev karantinaya alındı. Araban İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararına göre, ilçeye bağlı kırsal Küçüklü, Yukarı Karavaiz, Gökçepayam, Hisar, Beydilli ve Gelinbuğday, ilçe merkezinde ise Yeşilova Mahallesi‘ne 14 gün giriş çıkış yasak. Evlerde Vefa Sosyal Destek ekipleri tarafından dezenfekte çaılışması yapıldı, bazı evlerde güvenlik tedbirleri alındı. 

Kayseri

Kayseri‘de, koronavirüs testi pozitif çıkan Suriye uyruklu A.D.’nin oturduğu bina karantina altına alındı. A.D. hastanede tedavi altına alınırken, oturduğu binanın girişi kapatıldı. A.D’nin ailesiyle birlikte iki ailenin bulunduğu binada  yaşayanların ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanıyor.

Trabzon

Trabzon‘un bazı ilçelerinde bir mahalle ile 10 ev, Covid-19 vakalarında görülen artış nedeniyle karantinaya alındı. Valilik’ten yapılan açıklamada, Covid-19 vakalarında görülen artış dolayısıyla Araklı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile ilçeye bağlı Taşönü Mahallesi‘nin tamamında karantina uygulandığı belirtildi. Çaykara ilçesinin Işıklı Mahallesi’nde altı hane, Of ilçesinde dört hanede karantina uygulanıyor. 

Şanlıurfa

Urfa‘da da  bir mezra ve 36 binada karantina uygulaması başlatıldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde bazı vatandaşların Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı. Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı. Kent merkezi ve ilçelerindeki bir mahalle ve 12 binada uygulanan karantina ise sona erdi.

Bitlis

Bitlis‘te iki apartman ve bir ev, yeni vakalar görülmesi üzerine karantinaya alındı. Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği iki apartman ve bir evin geçici süreyle karantinaya alınmasına karar verildiği belirtildi.

 

 

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.