ManşetTürkiye

Alternatif medya şenliği, Yeldeğirmeni İşgal Evi’nde

0

Gezi direnişi tüm hayatımızı değiştirmeye, güzelleştirmeye devam ediyor. Kış gelince,  parklarda toplaşmanın zorlukları gezinin çocuklarını kapalı mekanlar aramaya zorlamıştı.Yeldeğirmeni mahallesi sakinleri de Yoğurtçu Parkı forumlarında kurulan düşü gerçeğe dönüştürüp sahipsiz bir binayı işgal etmişler.Yeşil Gazete’nin de içinde yer aldığı, her geçen gün yeni katılımlarla büyüyen şenlik hazırlık grubu toplantılarından birini de Don Kişot evi olarak ta adlandırılan bu yerde yapmak için mekana geldik. Gidince gördük ki ülkemizin ilk işgal evi, Kadıköy Yeldeğirmeni’nde çoktandır mahallenin gündelik hayatının bir parçası haline gelmiş.

Kamusal alanı genişletmek

Gaz lambaları ile aydınlatılan binanın iç duvarları grafitiler ve duvar resimleriyle dolu. Kamusal alanı genişletmeyi vaaz eden gezi ruhu, nereye başınızı çevirseniz sizi hınzırca gülümseyerek selamlıyor. Gezi ütopyasının yeniden ve yeniden doğuşunu izlemek hem bizi hem konuştuğumuz ziyartçileri fazlasıyla heyecanlandırıyor. Mekanı görünce bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Alternatif medya şenliğini işgal evinde yapalım önerisi getiren arkadaşların niye burayı seçtiklerini anlamak hiç zor olmadı.

Mekanın büyüsü çoktan aklımızı başımızdan aldı

Teknik sorunları çözmek için hemen küçük bir toplantı yapıyoruz. Mekanın büyüsü çoktan aklımızı başımızdan almış, elektrik su tuvalet sandalye  yok ama umurumuzda değil. Bu şenliği yapabileceğimiz daha iyi bir yer olamaz kararını çoktan verdik. Komşu esnaflardan Talat abi elektrik verecek belki tuvaletini kullanacağız. Mahallede bolca bulunan küçük işletmelerden yemekler yer diğer lojistik sorunlarda destek alırız dedik.Hatta felafelci Selahattin abiyle tanışıp nefis yemekleriyle karnımızı doyurduk.

Şenlikte, beleş ve güvenli internet atölyeleri

Kendilerini Alternatif medyanın bir parçası olarak gören çoğu internet üzerinden yayın yapan medya organlarının birlikte yaptıkları toplantıların taslak niteliğinde de olsa ilk sonuçları ortaya çıkmış.Yeşil gazete olarak edindiğimiz bilgilere göre, beleş ve güvenli internet kullanılımından gazetecilik etiğine kadar muhtelif atöyeler planlanmış.”Ana akımını alternetifleştirmek, alternatif medyayı ana akımlaştırmak” adıyla yapacakları birinci forumun ardından, ”artık adını koyalım” başlığıyla Alternatif medya platformunu kurmayı tartışacakları ikinci bir forum yapacaklarmış. ”Direnişte medya medyada devrim” adıyla yapılacak son forumda ise Gezi’nin efsane medya ve iletişim araçları konuşulacakmış.

Bu yıl üçüncüsü yapılacak olan Alternatif Medya Şenliği 14 Aralık 20013 Cumartesi günü sabah 11’de başlayıp akşama forumlar ve atölyeler bitene kadar devan edecek. Şenlik  sokağında  alternatif medya ile İlgili STK’ların stantlar açması da planlanıyor. Sürprizler ve ayrıntılar için çağrı metninin ve programın tamamlanmasını hep birlikte bekliyoruz.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.