ManşetMedya-İnternet

Alternatif Medya Şenliği 16 Ekim’de

0

16 Ekim 2011 tarihinde Alternatif Medya Şenliği düzenliyoruz.

Yeşil Gazete olarak organizasyonunu yaptığımız şenlikte; “katılımcı söyleşi ve tartışmalar”, gün boyu sürecek “performans ve aktiviteler”, canlı müzik performansları yer alacak.

Yurttaş gazeteciliği yapan, katılımcı, demokratik, etik değerlere sahip, yerelin sesini duyan ve duyuran, söylenmesinden korkulanı söyleyebilen bir medyanın varlığı Türkiye’nin içinde bulunduğu çıkmaz ve krizlerden kurtulması için şart. Özgür bir topluma giden yol, özgür medyadan geçiyor.

Biliyoruz ki “ana-akım” medya bu görevi yerine getirebilmek için gerekli olan özelliklere sahip değil. Devlet eliyle gerçekleşen sansür, ekonomik-politik çıkar ilişkilerinin yarattığı oto-sansür ve düşünce özgürlüğüne uygulanan sınırlamalar hakim medyayı sarmış durumda.

Giderek ağırlaşan sosyal, ekolojik ve ekonomik krizlerden doğru ve tam anlamıyla haberdar olmak, bunların gerçek sebep ve sorumlularını cesaretle araştırmak ve politik meseleleri tüm yurttaşlarla doğrudan paylaşabilmek, herkesin kendi rengini ve sesini paylaşabileceği katılımcı bir ortam yaratmak, ayrımcı ve nefretli söylemlerden arınmış bir habercilik yapmak ve temelde daha güzel, daha adil, daha eşitlikçi, kısacası daha yeşil bir dünya yaratmak için medyaya düşen çok önemli görevler var.

Yeşil Gazete, bu mücadele için yola çıktı. Doğru, etik, özgür ve vicdanlı bir habercilik yapabilmek için. Ekolojik, Politik, Katılımcı, Şenlikli…

Ve biliyoruz ki, gönüllüce yürüdüğümüz bu zahmetli ve ama şenlikli yolda yalnız değiliz. Yeşil Gazete gibi bir çok alternatif medya kurumu eşitlikçi ve özgür bir topluma ulaşmak için mücadele veriyor.

Birbirimizi tanımak, sesimizi topluma daha güçlü duyurmanın yollarını aramak, tüm bu konuları tartışıp dertleşmek, neler yapılabilir düşünmek, takipçilerimizle bir araya gelmek ve alternatif medyanın gelişim sürecine katkı sağlayacak verimli, şenlikli bir gün geçirmek için “Alternatif Medya Şenliği”nde buluşalım.

16 Ekim 2011, pazar günü Beyoğlu Yeşilev’in arkasında bulunan otopark alanında düzenlenecek Alternatif Medya Şenliği’ne katılmanız, kurum, grup veya mücadelenizi paylaşmanız, şenliğin içeriğine katkıda bulunmanız için, açık çağrımızdır.

Alternatif Medya Şenliği Taslak Programı

Şenlik süresince

  • Yeni Medya Düzeni (mi?) (Moderatör ve ana konuşmacı: Tolga Çevikel)
  • Medyada Nefret Söylemi (Moderatör ve ana konuşmacı: Yasemin İnceoğlu)
  • Medya Okuryazarlığı (Moderatör ve ana konuşmacı: İnci Çınarlı)
  • Dijital Aktivizm (Moderatör ve ana konuşmacı: Alper Akyüz ve Erkan Saka)
  • İnternet Sansürü (Moderatör: Avniye Tansuğ )

konularında katılımcı söyleşi ve tartışmalar,

sokak sanatçılarından gün boyu sürecek performans ve aktiviteler,

alternatif medya kurumlarının açacakları ve kendi etkinliklerini düzenleyecekleri stantlar,

şenliğin sesini tüm topluma duyurabilmek için internetin katılımcı gücünü kullanacağımız etkinlikler,

akşam saatlerinde de canlı müzik performansları düzenlenecek.

Kurum, grup, oluşum ve bireysel olarak nasıl katılabilirim?

  • Şenlik alanında kurumunuz için tanıtım standı açabilir ve standınızda istediğiniz etkinliği (imza toplama, atölye çalışması, tanıtım etkinlikleri vb…) festival hazırlık ekibini önceden ve ekteki form aracılığıyla bilgilendirmeniz durumunda yürütebilirsiniz.***
  • Yukarıda belirtilen söyleşi oturumlarında kısa konuşmacı olarak kişisel ve/veya kurumsal olarak başvurabilirsiniz. Her oturumun yaklaşık 1,5 saat sürmesini hedefliyoruz, bu bağlamda mümkün olan en yüksek katılım ve renkli bir tartışma ortamını sağlamak amacıyla kısa konuşma süreleri oturumun moderatörleri tarafından belirlenecek.
  • Şenlik gönüllüsü olabilirsiniz. Şenlik hazırlık ekibinde yer alarak lojistik, basın ve tanıtım işleri,

atölye çalışmaları, sosyal aktivite çalışmalarının hazırlık çalışmalarında yer alabilirsiniz.

Başvuru ayrıntıları için Alternatif Medya Şenliği sitesine tıklayınız.

Şenlikte yer almak isteyen kurum, grup ve gönüllü bireylerle 27 Eylül 2011 salı günü saat 18.30’da, Beyoğlu Yeşil Ev’de bir toplantı düzenleyeceğiz. Bu toplantıya katılımınız da son derece önemlidir.

Festivalle ilgili son gelişmeleri ve haberleri www.yesilgazete.org, Alternatif Medya Şenliği ve Alternatif Medya Şenliği Facebook sayfasından yada Facebook etkinliğinden takip edebilirsiniz.

Alternatif Medya Şenliği’nde bir arada olmak dileğiyle!

Alternatif Medya Şenliği Organizasyon Ekibi – Yeşil Gazete Yazı İşleri

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.