ManşetMedya-İnternet

4. Alternatif Medya Şenliği 10 Ekim’de

0

Yeşil Düşünce Derneği ve Yeşil Gazete ortaklığında 2011 yılından beri düzenlenen Alternatif Medya Şenlikleri‘nin dördüncüsü 10 Ekim Cumartesi günü Karaköy Mimarlar Odası’nda gerçekleşiyor.

58...

4. Alternatif Medya Şenliği’ne tema “Barış Haberciliği” olarak belirlendi. Galatasaray Üniversityesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu‘nun danışmanlığını üstlendiği 4. Alternatif Medya Şenliği 11:00’de Uluslararası Af Örgütü’nden Pınar İlkiz‘in kolayaştırıcısı olduğu Kimin Hakkı Haberciliği” atölyesi ile başlayacak.

Atölyenin ardından günün ilk oturumu ise, “Korku İmparatorlugunda Haklarım neler?“. Oturumda, “Alternatif medyacının eli ayağı internet. Peki, interneti ne kadar tanıyoruz. Ne yazsak başımıza ne gelir? Devlet bize hangi durumlarda siber suçlu ya da siber terörist diyecek? Siber ortamda sansür, tehdit, ve baskılar. Yazdıklarımız, paylaştıklarımız ne kadar güvende? Biz nasıl kendimizi güvence altına alabiliriz? Ne kadar özgürüz?” sorularına yanıt bulmaya çalışılacak.

58

4. Şenliğin ana teması olarak belirlenen, “Barış Haberciliği”ne uygun olarak ikinci oturumda ise başlık, “Barış için habercilik” olarak belirlendi. Alternatif medya mecralarının katılımı ile “barış için habercilik” forumunda, “Toplum kine ve kutuplaşmaya sürüklenirken biz neler yapıyoruz? Savaş durumunda nasıl haber yapmalıyız? Barış dili nasıl kurulur? Gazetecinin savaş haberi verirken amacı ne olmalıdır? Medyanın ve sosyal medyanın savaşa etkisi nedir?” konuları tartışmaya açılacak.

Şenliğin son bölümünde yerel muhabirlerin de katılımı ile “Yurttaş Haberciler buluşuyor” kısmına geçilecek. Yerelden yurrtaş gazetecilerinin yaşadıklarını aktaracağı bölümde yerelden ve yerinden haberin önemi üzerine durulacak. Yeşil Gazete’nin 2014 yılında hayata geçirdiği “Yerel Muhabir Ağı” ile Yeşil Düşünce Derneği’nin 2013’de gerçekleştirdiği “İnteraktivist” projesinin katılımcıları da bu bölümde deneyimlerini aktarma imkanı bulacak.

Alternatif Medya Şenliği ile ilgili tüm detayları ve son dakika gelişmelerini şenliğin facebook etkinlik sayfasından takip edebilirsiniz.

4. Alternatif Medya Şenliğimize tüm okurlarımızı bekliyoruz.

 

(Yeşil Gazete)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.