Hafta Sonu

Alternatif Film Önerileri – Broken

0

Her insanın yaşamı boyunca farklı dönüm noktaları vardır. Başımıza gelen ya da tanık olduğumuz olaylar; son vedalar, büyük hayalkırıklıkları, her biri hayatın içindeki bir kırılma noktasıdır. Tamiri mümkün olmayan, zamanla unutulacağı düşünülen bu kırılma anları insanı hayata karşı olgunlaştıran bir olaylar zinciridir.

2012 yılında ülkemizde tek kopya ile sessiz sedasız vizyona giren İngiliz tiyatro yönetmeni  RufusNorris’in ilk sinema deneyimi olan “Broken” (Koşulsuz Sevgi) İngiliz banliyösünde 3 komşu ailenin aile içi ve komşuları arasındaki iletişimi etkileyici bir şekilde anlatmayı başarıyor.

Kendi içlerinde ailesel sorunlara sahip günümüzün aile olgusu, bireysel anlaşmazlıklar ve çatışmalar sonucu toplumsal hayata empati yeteneğinden yoksun bireyler olarak yansıyor.

Skunk’ın Hayat yolculuğu

11 yaşında hayat dolu fakat diyabet hastası Skunk’ıngözünden  İngiliz banliyösündeki  aile toplum, komşuluk algısı ve çatışmalara sert ve bir o kadar gerçekçi anlatımla tanık oluyoruz.

Şahit olduğu her olay, kendi  hayatındaki arayışları farklı kırılma noktaları olduğunu anlıyoruz. Sevgi, aşk, cinsellik ve arkadaşlık gibi olguları keşfetmek adına korkularının üzerine giden kahramanımız, hayatın acımasız ve şiddet barındıran yüzünü Aklı dengesi yerinde olmayan ama zararsız Rick’in asılsız bir iddia sonrası maruz kaldığı şiddete tanıklık etmek zorunda kalıyor.

Yönetmen, filmde yer alan oyuncuların ve anlatmak istediği hikayelerin derinliğini izleyiciye aktarmayı kolayca başarmanın yanı sıra, filmin içinde kendimizi bir karakterin yerine koymaktansa, bu  aile yapılarına dışardan baktığımız duygusunu hissettiriyor.  Belki de hikayenin bizlere uzak olmayan, kendi hayatlarımızdan da tanıklık ettiğimiz gibi gerçekçi çatışmalara anlattığı için olacakları merak ediyoruz.

Filmin sonuna kadar temposu düşmeyen çok fazla duygusal drama bağlamayan, gerçekçi tavrından taviz vermeyen  bu film,  İngiliz sinemasından hoşlanan sinemaseverlerin kaçırmaması gereken bir yapım.

“Broken” (Koşulsuz Sevgi) adlı filmi izlemek isteyenler internet üzerinde kısa bir arama yaparak hem orijinal dili ile hemde Türkçe dublajlı bir şekilde izleyebilirler. İsteyenler ise Torrent ve E-mule ile indirerek arşivlerinde saklayabilirler. Şimdiden iyi Seyirler…

 

 

Muhittin Kurban

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.