ManşetTürkiye

Altan kardeşler ve Ilıcak’ın tahliye taleplerine ret

0

Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın yargılandığı davada, sanıkların tutuksuz yargılanma talepleri bir kez daha reddedildi. Savcı, esas hakkında mütalaasını hazırlamak için süre talep etti.

İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve aralarında tutuklu gazeteci yazarlar Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu sanıkların yargılandığı 15 Temmuz davasında mahkemenin ara kararı açıklandı. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Tutuklu yargılanan sanıklardan Ilıcak, Yakup Şimşek, Fevzi Yazıcı ve Şükrü Tuğrul Özşengül duruşmada hazır bulunurken Ahmet Altan ve Mehmet Altan, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Savcı, tahliye talebinde bulunan tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi. Savcının talebini kabul eden mahkeme, karara gerekçe olarak suçun vasfı ve mahiyetini, kuvvetli suç şüphesini ve kaçma ihtimalini gösterdi.

Savcı ayrıca esas hakkındaki mütalaasını henüz hazırlayamadığını belirterek ek süre talep etti.

11 Aralık’a ertelendi

Duruşmada TBMM’nin davaya müdahil olarak katılma talebi kabul edilirken, kimi sanık avukatlarının reddi hakim talepleri davayı uzatmaya yönelik olduğu gerekçe gösterilerek reddedildi. Duruşma 11 Aralık tarihine ertelendi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan Gülen yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında açılan davada tutuklu yargılanan Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Ilıcak hakkında, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” ve “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yanı sıra, “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme”  7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

 

(DW Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.