DünyaManşet

Almanya’da halkın çoğunluğu et fiyatlarının artmasını destekliyor

0

Almanya‘da yapılan bir ankette halkın çoğunluğu, hayvanların yaşam şartlarının iyileştirilmesi karşılığında et ve et ürünlerine daha fazla para ödemeyi desteklediklerini kaydetti.

Almanya Çiftçiler Birliği Başkanı Joachim Rukwied de sadece etin değil diğer gıda ürünlerinin de fiyatlarında artış yapılması gerektiğini belirtti.

Ankete katılanların yüzde 61’i destekliyor

DW Türkçe‘nin haberine göreAugsburger Allgemeine gazetesinin, kamuoyu araştırma şirketi Civey‘e yaptırdığı ankete katılanların yüzde 61’i, hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi karşılığında et ürünü fiyatlarının artmasına neden olacak bir yasal düzenlemeyi destekliyor. Yüzde 32’lik bir grup ise bu duruma destek vermiyor.

Almanya Çiftçiler Birliği Başkanı Joachim Rukwied de sadece etin değil diğer gıda ürünlerinin de fiyatlarında artış yapılması gerektiğini dile getirerek, “Biz çiftçiler için çiftliğimize daha çok para girmesi belirleyici bir konu” dedi. Rukwied, “Bunun için, tüketiciler dahil herkes üzerine düşeni yapmalı” diye de ekledi.

Almanya Çiftçiler Birliği Başkanı, Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir‘in kısa süre önce gıda ürünlerinin düşük fiyattan satılmasına yönelik eleştirilerine de destek verdi.

Joachim Rukwied, “Yüksek kaliteli gıda ürünlerimiz daha yüksek bir fiyatlandırmayı hak ediyor. Bu da şu demek: Etin fiyatı artmalı” ifadelerini de kullandı.

Cem Özdemir’in açıklamaları

Cem Özdemir, aralık ayı sonunda Bild am Sonntag gazetesine verdiği röportajda, çiftlikleri ve üreticileri iflasa sürüklediği için gıda ürünlerinin çok ucuz fiyatlara satılmaması gerektiğini kaydetmişti. Özdemir, düşük fiyatların, kesim hayvanlarının yaşam koşullarını olumsuz etkilediğini, canlı türlerinin yok oluşunu hızlandırdığını ve iklime de zarar verdiğini ifade etmişti.

Gıda ürünlerinin “lüks mallar” sınıfına girmesine kendisinin de karşı olduğunu belirten Cem Özdemir, öte yandan “ekolojik gerçeğin daha güçlü bir biçimde ifade edilmesi gerektiğini” dile getirmişti.

Bakan Özdemir’in bu açıklamalarına çok sayıda örgüt destek olsa da, önemli bir kesim, özellikle sosyal yardıma muhtaç insanların maddi durumuna dikkat çekerek, fiyatlandırmada sosyal dengenin gözetilmesi çağrısında bulunmuştu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.