DünyaGünün ManşetiManşet

Almanya’da eyalet seçimlerinde Berivan Aymaz milletvekili oldu

0

Almanya’nın en büyük eyaleti Nordhein-Westfalen bölgesinde dün eyalet seçimleri yapıldı. Sağ partilerin oylarında belirgin bir artışın yaşadığı seçimlerde Die Linke barajı geçemeyerek eyalet meclisinin dışında kaldı. Yeşiller Partisi ise, oy kaybı yaşadığı seçimde, yüzde 6.4 oranına ulaşırken, eyalet meclisine 14 milletvekili sokmayı başardı. Meclise giren vekillerden biri de Türkiye kökenli Berivan Aymaz oldu.

Almanya’nın en büyük eyaleti olan Nordhein-Westfalen bölgesinde, eyalet seçimleri yapıldı. Dün yapılan seçimlerde, Hristiyan Demokrat Parti CDU, oyların yüzde 33’ünü alırken, SPD yüzde 31.2 oranına ulaştı.

Berivan Aymaz – Cem Özdemir

Eş Genel Başkanlığı’nı Cem Özdemir’in yaptığı Yeşiller Partisi Die Grüne ise, oy kaybı yaşayarak yüzde 6.4’te kaldı. Eyalet meclisindeki 14 sandalyeyi kazanan Yeşiller Partisi’ni temsil edecek isimlerden biri de Türkiye kökenli Berivan Aymaz.

1972 yılında Bingöl’de doğan ve 1978’den bu yana Almanya’da yaşayan Berivan Aymaz, 2009’dan bu yana Alman Yeşiller Partisi’nin aktif yürütme kurulu üyelerinden biri. 2014 yılının Mayıs ayında yapılan yerel seçimlerde, Köln’e bağlı Mülhem’in belediye başkanlığı koltuğuna oturan Aymaz, Duisburg-Essen Üniversitesi’nde siyaset bilimi eğitimi aldı.

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.