DünyaGündemManşetTarım-Gıda

Almanya’da çiftçiler eylemde: Yakıtta vergi indirimi için büyük otoyol protestosu

0
Almanya'da çiftçiler
Fotoğraf: Bernd Wei'brod / dpa via AP

Almanya‘da çiftçilerin dizel yakıtta uygulanan vergi indiriminin kaldırılmaması için başlattığı ülke genelindeki otoyolları traktörlerle bloke etme eylemi, büyük ölçüde trafik kesintilerine neden oluyor. Özellikle Berlin‘deki Brandenburg Kapısı önünde toplanan protestocular, traktörlerine “Çiftçi yoksa gelecek de yok” yazılı pankartlar asarak dikkat çekiyor.  

Euronews Green’in haberine göre protesto, tarımda kullanılan dizel yakıta uygulanan vergi muafiyetinin kaldırılmasına yönelik hükümet planına karşı düzenleniyor. Kuzeydoğu Mecklenburg-Batı Pomeranya eyaletinde çiftçiler, yüzlerce traktörle otoyol bağlantı yollarını bloke ederken, Aşağı Saksonya‘nın Cloppenburg ilçesinde ana bir yol 40 araç tarafından engellendi. Saksonya’da, Dresden çevresindeki bazı otoyol bağlantı yolları kullanılamaz hale geldi ve A4, A13, A14 ve A17 otoyollarında toplanmalar yaşandı.

Almanya'da çiftçiler

Alman çiftçiler iklim krizi önlemlerine karşı yine sokakta: Çiftçi yoksa yemek yok, gelecek yok!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz‘un koalisyon hükümeti, 2024 bütçesindeki açığı kapatmak için çiftçi araçları için araç vergisi muafiyetini ve dizel yakıt vergi indirimlerini kaldırmayı planlamıştı. Geçtiğimiz hafta hükümet, araç vergisi muafiyetinin korunacağını ve dizel yakıt vergi indirimlerindeki kesintilerin üç yıla yayılacağını açıklasa da, Alman Çiftçiler Birliği planların tamamen iptal edilmesini talep ediyor ve “eylem haftası”na devam edeceğini belirtiyor.

Bu protestolar, aşırı sağ gruplar ve diğer radikal unsurların müdahale ihtimali nedeniyle dikkatle izleniyor. Çiftçiler Birliği Başkanı Joachim Rukwied, radikal grupların gösterilere katılmasını istemediklerini belirtti.

Almanya kömürü azalttı, emisyonlar 70 yılın en düşük seviyesine indi

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.