ManşetYeşillerden

Almanya Yeşiller’inden eğitimde vejetaryen yemek önerisi: ‘Veggie-Day’

0

Almanya’da Yeşiller Partisi okul yemekhanelerinde öğrencilere haftada 1 gün vejateryen yemek verilmesini önerdi. Yeşiller, eylül ayında yapılacak federal meclis seçimlerinin ardından iktidara gelmeleri halinde, ‘Veggie-Day’ olarak adlandırdıkları et ve et ürünlerinin yer almadığı menülerin hazırlanacağı yemekhane gününü uygulamaya koymayı hedeflediğini açıkladı.

Yeşiller Partisi’nden Katrin Göring-Eckardt, perşembe günleri okul yemekhanelerinde öğrencilere vejetaryen yemek sunulmasını önerirken, birçok kent ve şirkette bu yönde uygulamalar olduğunu anlatırken, “Her gün iki hamburger yemeye gerek yok” dedi. Göring – Eckardt, bir Alman vatandaşının yılda ortalama 60 kilogram et tükettiğini, bu oranın azaltılmasının endüstriyel hayvancılık ve gıda skandallarının azaltılması bakımından da önemli bir adım olacağını vurguladı.

Öte yandan Yeşiller’in bu önerisine diğer siyasi partiler kuşku ile yaklaştı. Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) Almanya Tarım ve Tüketiciyi Koruma Bakanı İlse Aigner, dengeli bir beslenmeye ihtiyaç bulunduğunu, et tüketiminin de sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olduğunu söylerken Hür Demokrat Parti’nden Rainer Brüderle de, Yeşiller Partisi’nin önerisini eleştirirken, bu önerinin arkasından “Elyaf günü, bisiklet günü ve yeşil tişört gününün mü geleceğini sordu.

Katrin Göring-Eckardt

Almanya’da Sağlık sigortası Techniker Krankenkasse, şubat ayında yayımladığı raporunda Almanya’da vatandaşların, özellikle de erkeklerin önerilen miktarın üzerinde et ve et ürünleri tükettiğine dikkat çekmişti. Çevre örgütleri, et tüketiminin yüksek düzeyde olmasının yalnızca insan sağlığı ile ilgili olmadığı, hayvancılık için daha fazla arazi kullanımına yol açtığı ve atmosfere zararlı sera gazı salınımını da tetiklediği uyarısında bulunduğu hatırlatıldı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.