Manşetİklim KriziKoronavirüs Salgını

Almanya Çevre Bakanı: Koronavirüs olmasaydı 2020 yılı iklim hedefine ulaşamazdık

0

Almanya Çevre Bakanı Svenja Schulze ülkenin 2020 iklim hedeflerine ulaşabileceğini ancak koronavirüs salgınının neden olduğu ekonomik durma sera gazı emisyonlarında büyük bir üşüşe neden olmasaydı bu hedefi kaçırabileceklerini açıkladı.

Avrupa’nın en büyük emisyon üreticisi Almanya, bu yıl emisyonlarını 1990 seviyesine kıyasla yüzde 40’ın üzerinde düşürmeyi hedeflemiş ve 2019’da yeni iklim politikaları geliştirmişti.

‘Başarısızlıklarımızdan ders aldık’

Euractiv’de yer alan habere göre bakanlık çarşamba günü yaptığı açıklamada yalnızca yüzde 37,5’lik bir emisyon azalımı sağlayacaklarını belirtti.

Schulze yaptığı açıklamada “Geçmiş başarısızlıklardan doğru dersler aldık. Her yıl, üzerinde anlaştığımız yolda olup olmadığımızı kontrol edeceğiz ve gerekirse daha fazla önlem alacağız” ifadelerini kullandı.

Emisyonlarda sert düşüş

Salgının emisyonlar üzerindeki etkisi hala tam olarak belirlenmedi. Ancak emisyonların bu yıl koronavirüs sebebiyle kirleten endüstrilerin geçici olarak durdurulması ve enerji ve ulaşımdaki kullanımın azalması nedeniyle 1950’lerden bu yana ilk kez görülecek seviyelere düşmesi bekleniyor.

Avrupa Birliği ülkelerin önümüzdeki on yıl içinde daha büyük CO2 kesintileri yapmalarını istiyor. Önümüzdeki ay Avrupa Komisyonu yeni bir 2030 hedefi belirleyerek emisyonların 1990 yılına kıyasla yüzde 50 ile yüzde 55 arasında azaltılmasını talep edecek.

Daha önce belirlenen hedefte yüzde 40’lık bir azaltım öngörülüyordu.Almanya ise üye ülkeler arasındaki görüşmeleri yönlendirecek. Belirlenecek hedef, iklim krizini önlemek için gereken asgari çabanın yüzde 65’lik kesinti olduğunu belirten bazı milletvekillerinin bulunduğu Avrupa Parlamentosu’nun onayına sunulacak .

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.