ManşetEnerjiİklim Krizi

Almanya altı aylık gecikmeyle 10 yıllık ulusal iklim ve enerji planını onayladı

0

Almanya hükümeti altı aylık bir gecikmenin ardından 10 yıllık ulusal enerji ve iklim planını (NECP) onayladı. Clean Eenrgy Wire’da yer alan habere göre plan, 2030 yılına kadarki sürede ulaşılması gereken hedefleri içeriyor.

Hedefler arasında sera gazı emisyonlarını 1990 yılına kıyasla en az yüzde 55 düşürmek, birincil enerji kullanımını 2008 yılına kıyasla yüzde 30 azaltmak, ve genel enerji tüketimindeki yenilenebilir enerji payını yüzde 30 arttırmak gibi maddeler yer alıyor.

Ekonomi Bakanı: Plan sürekli geliştirilecek

NECP bunların dışında hükümetin 2030 kararlarını uygulayabilmek adına oluşturduğu iklim paketinde yer alan içerikleri de kapsıyor. Ancak araştırmalar, 2030 hedeflerine ulaşmak için bu paketin yeterli olmadığını söylüyor.

Hükümet, 10 Haziran Çarşamba günü yayınlanan plan ile ilgili enerji ve iklim planlarını sürekli geliştireceklerini söyledi. Ekonomi Bakanı Peter Altmaier yaptığı basın açıklamasında “Planla birlikte Almanya, Avrupa Birliği’ndeki iklim ve enerji politikalarını daha şeffaf ve kıyaslanabilir  hale getirecek ve AB’nin 2030 hedefine Avrupalı partnerleriyle birlikte ulaşabilecek” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.