Manşetİklim KriziKoronavirüs Salgını

Alman şirketlerinden hükümete koronavirüs ve iklim hedeflerini birlikte ele alma çağrısı

0

Aralarında ThyssenKrupp, Salzgitter, Bayer, Covestro, E.ON, HeidelbergCement, Puma, Allianz ve Deutsche Telekom gibi şirketlerin de bulunduğu bir grup Almanya merkezli şirket koronavirüse karşı verilen devlet desteklerinin iklim krizini de dahil edecek şekilde ayarlanmasını talep etti.

Handelsblatt’in haberine göre 60’ın üzerinde şirket Pazartesi günü başlayan Petersberg iklim diyaloğu öncesinde bir mektup kaleme aldı.  Mektupta “Federal hükümete hem iklim krizini hem de koronavirüs krizini aşmak için ekonomik politika önlemlerinin birlikte ele alınması çağrısında bulunuyoruz” denildi.  

İklim hedeflerinin arka plana atılma endişesi

Otomobil üreticileri, araçlardaki emisyon limitlerinin azaltılmasına yönelik önlemleri kaldırmak, plastik endüstrisi ise bazı plastik ürünlere getirilecek yasağı kaldırmak için lobi yapmaya başladı. İmzacı şirketler, çevresel meselelerin koronavirüs pandemisi sırasında arka plana atılmasından endişe duyduklarını belirtti.

Mektupta “Pandemi, küresel ekonomik sistemimizin yalnızca bölgesel veya endüstrilere dayalı olmayan tehditlere karşı ne kadar savunmasız olduğunu ortaya çıkardı. İklim krizini de bu karşılaştırmaya koyabiliriz” ifadeleri kullanıldı.  

Fotoğraflar: Jeremy Hogan /Bloomingtonian

‘İklim yatırımları devam etmeli’

Plastik üreticisi Covestro “Olay gerçekten sürdürülebilir, iklim açısından nötr bir gelecek için ekonomimizi krize daha dirençli ve rekabetçi kılmakla ilgili” dedi.

Almanya Endüstri Birliği (BDI) ise Avrupa’nın iklim nötr hedeflerine ve 2050 yılında sıfır sera gazı emisyonu hedeflerine bağlı kalacaklarını söyledi. Ancak hükümetlerin, şirketlerin ve ev hanesinin gelecekte bu alana yatırımlarını azaltmamaları gerektiği konusunda uyardı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.