ManşetKültür-Sanat

ALMA ödülleri için adaylar açıklandı

0

Çocuk edebiyatının en önemli iki ödülünden biri olan Astrid Lindgren Anma Ödülü‘nün (ALMA) 2021 yılı adayları açıklandı. 69 ülkeden 263 adayın (yazar, illüstratör, hikâye anlatıcıları) yer aldığı 2021 ALMA ödülü için Türkiye’den ise dört kişi aday gösterildi: Aytül Akal, Behiç Ak, Feridun Oral ve Huban Korman.

Dünya çapında ödüller için aday gösteren 100’e yakın kurum ve kuruluş arasında Türkiye’den aday gösterme yetkisine sahip iki kurum bulunuyor;  bunlardan biri İTEF-İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, diğeri ise Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği (ÇGYD).

İsveç Hükümeti’nin düzenlediği yarışmada, kazanana verilecek ödül ise yaklaşık 580.000 dolara karşılık gelen 5 milyon  kron.  

 

2021 ALMA ödülleri, 13 Nisan 2021 tarihinde yapılacak canlı yayın ile sahiplerini bulacak.

Ödülün adına verildiği Lingdgren ünlü karakter Pippi Uzunçorap‘ın yaratıcısı ve dünyanın en çok dile çevrilen çocuk kitabı yazarlarından biri. 2003’te ilki düzenlenen ALMA ödülünün resmi aday listesinin duyurusunda, jüri başkanı Boel Westin şunları söyledi: “Çocukların ve gençlerin dünyayı daha iyi algılayıp yorumlayabilmeleri için edebiyata erişimlerinin olması şimdi daha da önemli bir hale geldi. ALMA listesi bu yıl çok kapsamlı, nitelikli ve çeşitli.”

Aday listesini tamamı için tıklayın

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.