ManşetTürkiye

Allianoi’yi kurtarmak için çok geç değil

0
Allianoi'de 10 Ekim'de eylem vardı

Allianoi'de 10 Ekim'de eylem vardı

Allianoi’nin su altında kalmasına tepki gösterenler Bergama’da buluştu. İzmir, Balıkesir, Manisa, Aydın, Antalya, İstanbul ve Muğla’daki çeşitli sivil toplum örgütleri eylem için Antik kentin bulunduğu yere geldi. Mitinge katılanların sayısı bini buldu.

Bir tarafta eylem öbür tarafta kentin üzerinin kumla örtülmesi çalışması vardı. Çevreciler yere yatarak ‘kurtar’ yazısı oluşturdu. Eylemciler şarkılar ve sloganlarla kenti su altında kalmasına tepki gösterdi.

Eyleme katılan Allianoi Girişim grubundan Ahmet Tuncay Karaçorlu, teknik olarak da geri dönüşün mümkün olduğuna dikkat çekti, “Bilim insanlar bize, şu anda oraya girsek iki ayda dökülen kumu temizleriz, diyorlar. Çünkü, henüz sıkıştırılmış bir toprak değil. O nedenle temizlemek mümkün” dedi.

Allianoi’deki tarih katliamını durduracaklarının altını çizen Karaçorlu “Eylemde çok açık bir mesaj verdik. Sizi bir kez daha uyarıyoruz, doğa, tarım, bilim ve kültüre karşı yanlış uygulamalar yapıyor, suç işliyorsunuz. Bunun hesabını vereceksiniz, dedik. Nasıl Kordon’ya yapılmak istenen otoyolu durdurmayı başardık, Alliaoni’de de başaracağız. Suyla dolmadan bu işi durduracağız. Hasankeyf, Munzur, Yuvarlakçay ve Karadeniz için durduracağız” dedi.

Eylemlerinin süreceğini belirten çevreciler daha sonra anttik kenten ayrıldı. (CNN Türk, ANF)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.