Doğa MücadelesiManşet

Aliağa’dan canlı: Konuşmalar yapılıyor

0

Aliağa’da binlerce insan termik santrale karşı mitinge katılıyor. Mitingte konuşmalar yapıldı. Konuşmacılar özetle şunları söyledi:

Açılış konuşmasını 1 Milyon İzmirli Tertip Komitesi adına Cemil Toplu yaptı. Toplu, “7 adet kömür yakıtlı termik santral yapılmak isteniyor. 6 mayıs 1990’da, İzmir’den Aliağa’ya 50 km’lik insan zincirini binlerce insanla oluşturduk ve termik santrali durdurduk. 22 yıl önce durdurduk, bugün de durdurabiliriz.” dedi.

Daha sonra konuşan İstanbul milletvekili Levent Tüzel, “Havamızı, suyumuzu, toprağımızı kirletecekler. bBunu kabul etmiyoruz. İskenderun’da, Mersin’de, Sinop’ta olduğu gibi bu körfezi de kirletecekler. İzmir’in geleceğine İzmirliler, Aliağa’nın geleceğine de Aliağalılar karar versin. Aziz Kocaoğlu’na sesleniyorum, halk karşı çıkıyor, sen nasıl izin verirsin.” dedi.

Tüzel’den sonra söz Petrol-iş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın’a geldi. Öztaşkın termik santrallerin iklim değişikliğine, insan sağlığına etkisinden bahsettikten sonra, “Aliağa’da kirlilik üst düzeyde, değil termik santral, bir tane bile sanayi tesisi yapılmamalı. Tarım alanları zehirlenecek, Menemen, Bergama Ovası, turizm etkilenecek Foça, denizler, balıklar etkilenecek. Tümden doğa tahribatı olacak.” diye sözlerine son verdi.

Ölü İnsanlara İş Bulunmaz

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven “Bazı belediye başkanları istihdam yaratacağı için termik santralleri destekliyor. Ölü insanlara iş bulunmaz. Almanya’daki temiz termik santralleri bile göstereceklermiş, önce aliağa’daki kirliliği göstersinler.” dedi.

Son söz İzmir eski belediye başkanı Yüksel Çakmur’da. Çakmur “22 yıl önce yaptırmadık, yine yaptırmayacağız. 22 yıl önce bu teknolojinin olmadığı dönemde milyonlar bu meydandaydı. 18 belediye başkanı elele verip bir zincir oluşturmuştuk. Aynı partiden olsam bile belediye başkanlarına sesleniyorum. Bizim, Osmanların, Nihatların, Hakkıların, 22 yıl önce yaptığı gibi yapın, solculuğu dilde değil, sosyal adalette dürüstlükte arayarak ruhsatları iptal edin. Dikiliye, Aliağa’ya, Bergama’ya İzmir’e kanser getiren termik santrale izin vermeyin.” dedi.

Konuşmalardan sonra konsere geçildi.

http://www.yesilgazete.org/blog/2012/05/06/canli-aliagada-miting-basliyor/
http://www.yesilgazete.org/blog/2012/05/06/aliagada-canli-miting-basladi/
http://www.yesilgazete.org/blog/2012/05/06/aliagadan-canli-trenler-aliagaya-termik-karsitlarini-tasiyor/

You may also like

Comments

Comments are closed.