ManşetTürkiye

Aliağa’dan canlı: Konuşmalar ve konserler devam ediyor

0

Aliağa’da gerçekleşen termik santral karşıtı miting tüm hızıyla devam ediyor. Konuşmalar ve müzik sırayla devam ediyor.

Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ferdan Ergut, “AKP, Türkiye’yi kirli teknolojilerle donatıyor. İzmir’de rüzgar, güneş, jeotermal açısından büyük potansiyel var ama kullanılmıyor, yatırım yapılmıyor. AKP’nin politikasında emek, insan, doğa yok. AKP Aliağa’ya baksın ve demokrasi mücadelesinin nasıl olduğunu görsün. Emek, barış ve özgürlük mücadelesiyle çevre mücadelesi bir kanala akmalı ve bu kanal siyasetin tam merkezinde olmalı.” diye konuştu.

Ergut’tan sonra kürsüye gelen Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Ümit Şahin ise, “Termik santrallere izin verirsek bu bölgede çevre ve doğa adına bir şey kalmayacak. Petro kimya endüstrisi, demir çelik endüstrisi burada zaten yaşamı yok ediyor. Termik santraller de yapılırsa, küresel ısınmaya da olumsuz katkısıyla birlikte çevreyi yok edecekler. Gerzeliler 4 senedir direniyor, 1 yıldır da bölgede kamp yapıp şirketi sokmadılar. Çevre ve Orman Bakanlığı bölgenin orman alanı olması sebebiyle ÇED’i reddedecekmiş. Aliağa’da da termik santraller ancak bu şekilde durdurulabilir. Termik santrale ruhsat verenler, bunun vebali altından kalkamazlar.” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Ömer Madra ise, “Küresel iklim değişikliği meydanda gördüğüm gençlerin geleceğini tehdit ediyor. Kömür yerin altında bırakılmazsa, çocukların yaşayacağı dünya, bu dünya olmayacak. Burda yapılan termik santraller sadece Aliağa’yı değil, Dünya’nın bir çok bölgesini Afrika’yı, Pasifik Adaları’nı da etkileyecek. Gerze’de termik santral yaptırmama kararlılığını gördük. Mitinge katıldım eve gidip bir sene sonraki mitingi beklemek olmaz. Hergün yeniden tekrarlanacak bir mücadele bu.” dedi.

Şenlik şarkılarla devam ediyor.

http://www.yesilgazete.org/blog/2012/05/06/canli-aliagada-miting-basliyor/
http://www.yesilgazete.org/blog/2012/05/06/aliagada-canli-miting-basladi/
http://www.yesilgazete.org/blog/2012/05/06/aliagadan-canli-trenler-aliagaya-termik-karsitlarini-tasiyor/
http://www.yesilgazete.org/blog/2012/05/06/aliagadan-canli-konusmalar-yapiliyor/

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.