Kültür-SanatManşet

Ali Özgentürk’ten festival eleştirisi

0

18. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görülen yönetmen Ali Özgentürk “sanat ve kültür festivali bu. Bunu çok dikkate almak lazım. O sahnede oyuncular ve yönetmenler olmalı”  dedi.


Ali Özgentürk, Merkez Park Amfi Tiyatro’ya gelişi sırasında gazetecilerin duygularını sorması üzerine, ”Neden verdiklerini bilmiyorum. Sahnede bir şeyler söyleyeceğim” dedi.

Verilen ödülün çok değerli olduğunu düşündüğünü belirten Özgentürk, şöyle devam etti:

”Hak edip etmediğimi bilmiyorum artık. Altın Koza’nın Adana’ya yaraşır iyi bir festival olma mücadelesi verdiğini düşünüyorum. Ama bir şey var. Bizim film festivallerinde resmi insanlar çok öne çıkıyorlar. Valiler, bakanlar. Bu festivaller sanat, kültür insanlarının festivalleri. Bizim dinimizde hayır yapanlar hiç ortaya çıkmazlardı. Belediye başkanları festival yapıyor devamlı sahnede konuşuyor. Bakanlar konuşuyor, Vali konuşuyor. Antalya’da festival yapıyorlar orada da CHP’liler konuşuyor. Sanat ve kültür festivali bu. Bunu çok dikkate almak lazım. O sahnede oyuncular ve yönetmenler olmalı. Burada 50 tane resmi araba gördüm. Burada içeri giremiyoruz. Bu bir kültür ve sanat olayı başka şeyi karıştırmamak lazım.”

****

Altın Koza’da Yaşam Boyu Onur Ödülleri verildi.

18. Adana Altın Koza Film Festivali’nde neler var?

You may also like

Comments

Comments are closed.