DünyaManşet

Albinoyu ‘cadı’lara satarken yakalandı

0

Tanzanya polisi, albino yeğenini ‘cadı’lara satmaya çalışan bir kişiyi yakaladı. Polis ayrıca ‘albinoların’ öldürülüp beden parçalarının kullanıldığı ‘kara büyü’ ticaretine karşı da ülke çapında oeprasyon başlattı.

albino-tanzanyaAl Jazeera’nın Reuters’a dayanarak verdiği habere göre Tanzanya polisi, Kona Nne’nin Nzega bölgesinde, 44 yaşındaki bir kişiyi albino yeğenini yasadışı ‘kara büyü’ ticareti için satmaya çalışan bir kişiyi tutukladı. Alıcı kılığında Mwandu adlı bir kişiyle temas kuran polisler, 6 yaşındaki albino Margareth Khamis’i pazarlamaya çalışan şüpheliyi tutukladı.

Polis sözcüsü, Margareth Khamis’in annesinin de albino olduğunu ve üç kardeşiyle birlikte yaşadığını açıklarken, çete üyesi olduğu iddia edilen Mwandu adlı kişinin eve girip yeğenini zorla kaçırdığını belirtti.

Tabora Bölgesel Polis Emniyeti’nden Juma Bwire ise, Mwandu’nun yeğenini satmak için ‘müşteri’ ararken sivil polise yakayı ele verdiğini söyledi. Polis “Sivil polislerimizden uyarı alır almaz şüpheliyi suçüstü yakaladık” açıklamasını yaptı.

Kızıl Haç raporuna göre Tanzanya’da yasadışı ‘Kara büyü’ yaptıklarını iddia eden ‘cadılar’ albinolara 75 bin dolar ödüyor. 2000 yılından beri Tanzanya’da 75 albino öldürülerek ‘kara büyü’ için katledildi

Ülke çapındaki yasağa rağmen, ‘albino ticareti’ tamamen önlenemezken, BM de Tanzanya, Burundi ve Malavi’den bu konuda daha geniş önlemler almasını talep ediyor.

 

Kaynak: AlJazeera.com.tr

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.