ManşetHayvan Hakları

Alaska’da uçağın çarptığı boz ayı öldü

0

Amerika Birleşik Devletleri‘nin (ABD) Alaska eyaletinde, Cordova‘dan Yakutat‘a giden yolcu uçağı piste indiği sırada bir boz ayıya çarptı.

Alaska Havayollarına ait Boeing 737-700 tipi uçağın sol motorunda hasar meydana gelirken boz ayı hayatını kaybetti.

Alaska Eyaleti Ulaştırma Bakanlığı uçağın inişinden on dakika önce pistin temizlendiği ve kontrol edildiği sırada herhangi bir vahşi hayvana rastlanmadığını açıkladı. Fakat uçağın inişi sırasında pilotların iki boz ayının pisti geçtiğini kule yetkililerine bildirdiğini ifade etti. Kaza sonrası boz ayı ölürken yavrusu olduğu sanılan ikinci ayı ise kurtuldu.

Havalimanında daha önce de kaz, geyik ve başka hayvanlar ölmüş

Alaska Havayolları’ndan yapılan açıklamada, “Uçağın burun kısmı ayıları ıskaladı fakat pilotlar, uçağın sol tarafında bir darbe hissettiklerini söyledi” denildi.

Alaska Ulaşım Birimi’nin Sözcüsü Sam Dapcevich de eyalette uçakların daha önceden geyik, kaz ve başka hayvanlara çarptığını ancak ilk kez bir ayının başına böyle bir şey geldiğini söyledi. Olayın ardından uçakta hafif hasar meydana gelirken, yolcular arasında yaralanan olmadı.

2019 yılı için dünyadaki 405 havayolu grubu içinden en güvenilir 20 şirketi belirleyen AirlineRatings haber sitesine göre, Alaska Havayolları ilk yirmide yer alıyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.