ManşetSivil Toplum

Alaska’da esrar kullanmak serbest

0

marijuana-tourism.jpeg3-1280x960Kasım ayında yapılan bir halkoylamasının sonucunda Alaska’da key amaçlı marijuana kullanımı serbest oluyor. Bu kararla Alaska ABD’nin Washington ve Colorado’nun ardından marijuananın serbest olduğu 3. eyalet. Yeni uygulamaya göre Alaska’da 21 yaşın üstündeki herkes esrar kullanma, taşıma, yetiştirme ve taşıma hakkına sahip oluyor.

Marijuana serbest bırakılırken vergilendirilmesi  için ve satışını düzenleyen yasal düzenlemelerin de yakında yapılacağı belirtiliyor. Ticari amaçla marijuana üretimi için de yasal düzenlemeler gerekiyor.

Oregon eyaletinde de halkoylamasından esrar için olumlu karar çıktı ve önümüzdeki sonbaharda serbest bırakılması bekleniyor.Halkoylamasında marijuananın serbest bırakılması yönünde irade beyan eden Washington D.C.’de ise ABD Kongresinin onayı bekleniyor.Alaska’da yayınlanan the Alaska Dispatch News adlı yerel yayın organı okuyucuları için rehber yayınladı. Bu rehberde yer alan uyarılara göre:

  • Kafanız iyiyken araba kullanamayacksınız
  • Satışa izin yok – tutuklanabilirsiniz
  • Ortalık yerde marijuana tüttüremeyeceksiniz ( cezası 100 dolar)
  • Ev sahipleri kiraya verdikleri mülklerde esrar kullanımını yasaklayabilir
  • Patronlar da çalışanların işyerinde ot kullanımına sınır getirebilir

Yasanın çıkmasına ön ayak olanlar da esrar kullanıcılarına uyarılarda bulunarak çok önemli bir sosyal eşikten geçilmekte olduğunu hatırlatıyorlar ve kullanıcılara sorumlu davranmalarını ve marijuana kullanırken çevreye rahatsızlık vermemelerini öneriyorlar.

 

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.