Doğa MücadelesiManşet

Alakır’da iki HES’e ÇED olumlu raporu verildi

0

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Alakır 1 ve Alakır 2 adlı yeni HES’ler için ÇED raporunun kabul edildiğini duyurdu.

DIGITAL CAMERA

Antalya ‘nın Kumluca ilçesi Büyükalan köyü sınırları içerisinde, Ado Madencilik Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan ‘Alakır-1 Regülatörü ve HES (3,968MWm/3,790MWe)’ ile ‘Alakır-2 HES-Kurulu gücü 4,389 MWm/4,18 MWe-Malzeme Ocağı, Kırma Eleme Tesisi ve Hazır Beton Üretim Tesisi’ projelerine ilişkin olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Komisyonu, inceleme ve değerlendirme sürecini tamamladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnceleme Değerlendirme Komisyonu kararına ilişkin İl Müdürlüğü’nden 26 Şubat’ta yapılan duyuruda, her iki ÇED raporunun nihai olarak kabul edildiği, inceleme ve değerlendirme süreçlerinin sona erdirildiği açıklandı.

‘ÇED olumlu’ anlamına gelen duyurularda, raporların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binasında 10 işgünü süresince görüşlere açıldığı, projelere ilişkin soru ve önerilerin Antalya Valiliği veya Bakanlık Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’ne yazılı olarak bildirilmesi gerektiği belirtildi.

Alakır Nehri Kardeşliği mahkemeye gidecek

Bakanlığın Alakır’da kurulması planlanan HES’lere karşı mücadele yürüten Alakır Nehri Kardeşliği, her iki HES için de ‘ÇED Olumlu’ kararı verilmemesi için internet üzerinden 30 binin üzerinde imza toplayarak Bakanlığa iletmişti. Alakır Nehri Kardeşliği üyeleri, her iki raporun nihai kabul edilmesi üzerine bu kararların iptali için mahkemeye gidileceğini belirtti.

60 kilometrelik Alakır Vadisi’nde 12’şer megawattlık, herbiri ortalama 10 km uzunluğunda 6 adet HES projesi bulunuyor.
(arkitera/Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.