Doğa MücadelesiManşet

[Alakır Sahipsiz Değildir] Tuğba ve Birhan’ın susuz bırakılmasına izin vermeyin!

0

Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde HES’lere karşı verdikleri mücadele ile bilinen, Alakır Vadisi’nde 14 yıldır yaşayan Tuğba Günal- Birhan Erkutlu çifti, kendilerini tehdit eden HES şirketinin bekçisine verilen hapis cezasının ardından geçtiğimiz günlerde bu kez silahlı tehditle gündeme gelmiş, ardından da çiftin su kaynağı kesilmişti.

Yaşanan bu gelişmeye sessiz kalınmadı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen destek mesajları Alakır’ın sahipsiz olmadığını ortaya koydu.

12 Ekim’de sosyal medya üzerinden başlatılan destek kampanyasında Tuğba Günal- Birhan Erkutlu’nun susuz bırakıldığını duyanlar #hayratbirşey diyor.

Tüm canlılar için yaşam hakkı olduğunu savunan çiftin arazilerinden çıkan su kaynağının, HES şirketi çalışanları ve şirketle işbirliği yapan köylüler tarafından bozularak, yaşam dostlarının susuzluğa mahkum bırakılması ve o su kaynağının hayrata dönüştürülmesi tepki topluyor.

Çekilen videolar ve mesajlarla #susuzkaldığınıhayalet #hayratbirşey #direnalakır #yaşamseninle #Alakırözgürakacak hashtag’leri ile Tuğba Günal ve Birhan Erkutlu’ya destek veriliyor.

Susuz kalan bostan kurumaya başladı!

Alakır Nehri Kardeşliği hesabından yapılan açıklamada kepçe ile havuz kazmaya başlandığı bildirildi. Açıklamanın tamamı ise şöyle:

“Bostanımız kurumaya başladı!
Bizi hem susuz hem de aç bırakmaya çalışıyorlar tüm dünyanın gözleri önünde.
Günlük ihtiyaçlarımızı etraftan topladığımız sularla, çamaşırı Alakır nehrinin kenarında gideriyoruz. Hayvanlar için kaplarda su biriktiriyoruz. Ama bostanı sulamak mümkün değil. Çiçek bahçesini de. Hepsi kurumaya başladı.
Hasan Tığlı’nın METAMAR şirketine ait Kürce HES’in şantiye şefi Ali Süzen arazimizin içindeki kadim su kaynağımızı hemen arka araziyi alıp kepçe ile kazarak damarından kesip bizi susuz bıraktı.
Suyumuzu hayrat’a götürme görüntüsü sergilediler. Bugün ise hemen yanımızda, yaptıkları hayratın altında, yine Şeref Şen adlı aynı kişiden satın alıp Vakıflar katliamını gerçekleştirdikleri alana kepçe ile havuz kazıyorlar şu anda. Hayrattan da oraya akıtacaklar suyumuzu anlaşılan.”

Birhan Erkutlu & Tuğba Günal çifti

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.