Doğa MücadelesiManşet

Alakır Nehri Kardeşliği’ne yönelik silahlı saldırı

0
Birhan Erkutlu

Alakır’da doğa mücadelesi sürdüren Alakır Nehri Kardeşliği’nden Birhan Erkutlu sosyal medya üzerinden sabaha karşı 01:00 sıralarında ikamet ettikleri evin önüne yanaşan bir araçtan silahla 7-8 el ateş edildikten sonra uzaklaşıldığını açıkladı.

Birhan Erkutlu

Birhan Erkutlu

Alakır Nehri Kardeşliği’ne ait sosyal medya hesapları kapatılmış, Yeşil Gazete’den de “Alakır’daki dostlardan mesaj var !“başlığı ile yer verdiğimiz açıklamalarında direnişin bireysele dönük devam edeceği vurgulanmıştı.

Yine Yeşil Gazete’de Birhan Erkutlu imzası ile yayınladığımız, “Alakır sanal alemden niye çekildi? Bir hikaye” başlıklı yazıda da konu tüm detayları ile aktarılmıştı.

Alakır’da silahlı saldırı

Sabaha karşı 01:00 sıralarında meydana gelen silahlı saldırı ile ilgili açıklamayı da İnan Mayıs Aru‘nun kendisine ait sosyal medya hesabından ilettiği şekli ile paylaşıyoruz. Açıklamanın altında yazının Alakır’da ikamet eden ve saldırıya maruz kalan Birhan Erkutlu tarafından yapıldığı da belirtiliyor.

Alakır’dan durum güncellemesi:

Dün geceyarısından sonra 01:00 sularında biz uyurken kapımızın önüne gelen bir araçtan silahla 7-8 el ateş edilmiş ve araç hızla uzaklaşmıştır.

Aracı ya da şahısları tesbit edemedik.

Bu olay, Alakır Vadisi’ndeki canlıların yaşamını terörist şirketler ve onların destekçisi olan Antalya Valiliğindeki yetkililerden korumaya çalışan Birhan ve Tuğba’ya yönelik şiddetin boyutunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Bizler iyiyiz.
Hiçbirşey bizi korkutamaz ve yıldıramaz.
Alakır Vadisi’ndeki masum ve savunmasız milyonlarca canlının adına yürüttüğümüz bir yaşam mücadelesi bizimkisi.
Mücadeleye devam.

Birhan Erkutlu

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.