YerelDoğaManşet

Alaçatı Sulak Alanları’nda bilgilendirme panoları

0

İzmir‘in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı‘daki sulak alanlara, bölgede yaşayan kuşların çeşitliliğini gösteren bilgi panoları yerleştirildi.

Bilgi panoları projesi bağımsız sivil çevre hareketi Birds of Alaçatı‘nın (Alaçatı Kuşları) önderliğinde başladı, gönüllülerin, Alaçatı Turizm Derneği’nin ve Çeşme Belediyesi‘nin katkılarıyla gelişti.

Altı ay süren çalışmalar neticesinde beş ayrı bölümden oluşan bilgilendirme panoları, alanlara yerleştirildi. Panolar aracılığıyla verilen bilgilerle, zengin biyolojik çeşitlilikleriyle dünyanın en üretken ekosistemleri arasında yer alan sulak alanlara -özellikle de Çeşme – Alaçatı Sulak Alanı’na- dikkat çekmek, çevreye karşı duyarlı ve etkin bir toplumsal bilincin oluşturulmasını sağlamak, bölge ile ilgili bilinmeyen gerçekleri topluma iletmek amaçlanıyor.

Alaçatı Sulak Alanı’nın önemi

Dünya Yaban Hayatı Fonu’nun raporlarına göre gezegenimizdeki sulak alanların yüzde 50’si son 100 yıl içinde yok olmuş durumda. Güncel verilere göre dünya genelinde sulak alanlar yeryüzünün yaklaşık yüzde yedisini oluşturuyor.

Doğal bir sulak alan olan, başta su kuşları olmak üzere pek çok çeşit bitki ve hayvan türü için yaşam alanı sağlayan Alaçatı Sulak Alanı bu önemli ekosistemin önemli bir parçası olması dolayısıyla büyük önem taşıyor.

Proje sponsorları ve destekçileri arasında Çeşme Belediyesi, Alaçatı Turizm Derneği, Tantimber, Tekin Mühendislik, Gürcan Dere Design Studio, Tolga Yurdaer Photography, Egeli Proje, Serra Küçükoğlu, Sezai Göksu ve Sema Postacıoğlu bulunuyor.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.