Hayvan HaklarıManşet

Aktivistler hayvanat bahçesi önünden seslendi: Soykırım kamplarına izin vermeyeceğiz

0
Fotoğraf: Mehmet Temel

Haber: Mehmet TEMEL

*

Doğanın Çocukları tarafından İstanbul, Çekmeköy Hayvanat Bahçesi önünde eylem gerçekleştirildi.

Hayvanlar üzerindeki sömürüyü eğlenceleştiren sisteme karşı Doğanan Çocukları tarafından yapılan basın açıklamasına saldırı girişiminde bulunuldu.

Dün Hayvanat Bahçesi önünde yapılan basın açıklamasıyla hayvan hapisanelerinde canlıların sistematik sömürüye maruz kaldığına işaret edilerek şiddet aracılığıyla bir eğlence aktivitesi olarak nesneleştirilen hayvanlara dikkat çekildi.

Fotoğraf: Mehmet Temel

Eylemi gerçekleştiren Doğanın Çocukları’nın basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Rant ve talan uğruna ekokırım suçu işlenerek ormanların bahçeleştirilmesine, biyoçeşitliliğin baskı altına alınmasına, soykırım kampları kurulmasına izin vermeyeceğiz.”

Fotoğraf: Mehmet Temel

Laboratuvarlardan hayvan hapishanelerine, çiftliklerden mezbahalara, akvaryumlardan sirklere ve petshoplara kadar tüm hayvanların bulunduğu merkezlerin mevcut yasalar tarafından korunduğuna dikkat çeken Doğanın Çocukları bu işkence düzenine karşı mücadelelerine devam edeceklerini bildirdi.

Fotoğraf: Mehmet Temel

Basın açıklaması okunduğu sırada görevlilerden biri basın açıklamasına saldırı girişiminde bulundu. Görevlinin bütün engelleme, saldırı girişimine karşın basın açıklaması tamamlandı ve sloganlar eşliğinde eylem sonlandırıldı.

You may also like

Comments

Comments are closed.