TürkiyeManşet

Akşener’den Erdoğan’a Ayşe Buğra tepkisi: Kadınlardan ve gençlerimizden elini çek

0
 

‘Terbiyeli olacaksın, efendi olacaksın’

Ayşe Buğra tepkisi: (Prof. Ayşe Buğra’ya ilişkin sözlerine) Senin bilimle araştırmayla pek alakan yok. Buğra her şeyden önce çok kıymetli eserleri olan çok değerli bir akademisyenimizdir. Birçok başka alanın yanı sıra Türkiye’de iş dünyası ile devlet arasındaki ilişkileri incelediği çalışmalarıyla da literatüre katkılar yapmış bir bilim insanıdır. Aynı zamanda Tarık Buğra‘nın da kızıdır. O Tarık Buğra ki senin burma bıyıklına benzemez. TRT’nin TRT olduğu zamanlarda bu millete ecdadını hakkıyla anlatan muhterem romanların dizilerin yazarıdır. Her şeyin ötesinde bir kadından bir bilim insanından söz ediyorsun. Terbiyeli olacaksın, efendi olacaksın. Bu sözler devletin başına yakışmaz. Her cuma namazı abuk sabuk konuşup abdestini gıybetle bozmak bu ülkenin cumhurbaşkanına yakışmaz. Bu ülkenin cumhurbaşkanı Boğaziçi’nin 36 yıllık şerefli bir hocasını, milletimizi gururlandıracak  bilimsel çalışmalar yapmış bir kadını hedef tahtasına koyamaz. Ayıptır, günahtır.

Yolun yol değil: Sen eskiden siyasetin raconunu bilirdin. Çünkü hapse düşmüştün. Bilirdin ki hapisteki birinin ailesine laf edilmez. Saraya girdiğinden beri ne racon kaldı ne nezaket kaldı. Yazıklar olsun sana yazıklar olsun. Ellerinizi kadınlarımızdan ve gençlerimizden çekin. Biri çıkıp sizin hedef gösterdiklerinize bir şey yapsa mutlu mu olacaksınız? Bunun hesabını kim verecek sayın Erdoğan? Bu tavırla devlet yönetilmez. Bu yol yol değil.  Kaosun parçası olan yönetemez sayın Erdoğan.”

Takvim gazetesine tepki: Patronun o doymaz beş müteahhitten biri yöneticisi de eski damat bakanın kardeşi olan medya grubunun bir gazetesinde geçen gün birinci sayfada bir kılavuz yayımlandı. Muhtemelen görmüşsünüzdür ama milletimiz de görsün. Hiç mi utanmıyorsunuz?. Bu vicdansızlar milletin acı gerçeğiyle alay ediyor alay. Türkiye’yi yönetenlerin görevi her şeyden önce vatandaşlarına markete girdiğinde tüm ihtiyaçlarını alabileceği imkanları sağlamak. Manşetlerle savaştık diyordun al sana savaşacak manşet. İlla terörist arıyorsan, önce ay sonunu getiremeyen milletimizin sorunlarıyla alay eden, bu haysiyetsizliğe bakacaksın Sayın Erdoğan!

‘Sorunların kaynağı partili cumhurbaşkanı sistemi’

AA’nın Japon esnaf haberi: “(Anadolu Ajansı’nın “Japonya’da esnaf Covid-19 önlemleri nedeniyle zor durumda” haberine sert tepki) Yakında Sayın Erdoğan kürsüye çıkıp çilekeş Japon esnafı için yardım kampanyası başlatıp İBAN isterse şaşırmayın. Ben belediye başkanlarımızın başlattığı kampanyaya üç aylık emekli maaşımı bağışlamıştım o zaman  ikisine de çöktüler Sayın Erdoğan, o İBAN’a benden kuruş çalışmaz haberiniz olsun.  Tokyo’yu bırakın İstanbul‘a Diyarbakır‘a Antalya‘ya bakın.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem vurgusu: Sayın Erdoğan’ın yine ve yeniden Anayasa değişikliğini tartışmaya açtığına hiç bakmayın. Biz kendisini zaman zaman ortaya attığı böyle yumaklara alıştık artık. Mevcut anayasayı bile uygulamak istemeyenler bu tekliflerinde ne kadar samimiler izleyeceğiz. Ama bizim için bugünün konusu bu değil. Kurulduğumuz ilk günden bu yana milletimizin çektiği tüm bu sorunların kaynağının partili cumhurbaşkanlığı sistemi olduğunu söylüyoruz. Türkiye’nin ancak güçlendirilmiş parlamenter sistemle gün yüzüne çıkacağını görüyoruz.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.