ManşetTürkiye

Akşener: Tecavüz için şikayet süresi mi var, zihniyetiniz batsın

0
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin‘i gözaltında çıplak aramaya maruz bırakılan kadınlar hakkındaki sözleri nedeniyle sert şekilde eleştirdi.

“Bizlerin görevi uğradıkları felaketlere karşı kadınları cesaretlendirmektir. Şikâyet edeni onursuz ilan ederek bir travma daha yaşatmak değildir. Vicdan, ahlak, onurlu siyaset bunu gerektirir. Tecavüze, tacize uğrayan kadınlar için şikâyet süresi mi var, üç iş günü içinde şikâyetçi olmayana namussuz mu diyeceksiniz. Kadın haklarını içine sindiremeyen erkekler yetmedi bir de seninle mi uğraşacağız? Zihniyetiniz batsın sizin. İster bir gün sonra ister 10 yıl sonra söylesin hakkını arayan her kadın onurludur.” 

Akşener iktidara da, “O densiz genel başkan yardımcısını da hemen görevden alın partinizde mümkünde herhangi bir insanın göremeyeceği eline mikrofon verilemeyecek bir yere koyun” çağrısında bulundu.

#Meetoo hatırlatması

Akşener, kendisine ahaber kanalında eşini aldattığına dair imalı itiraf atıldığını, Erdoğan’la konuşması üzerine tartışmaların kapandığın hatırlatarak şunları söyledi: 

“O kadar vizyonsuzlar ki dünyada olup bitenden dahi haberi yok. Me too hareketi toplumun baskısından korkan binlerce taciz mağduru kadına cesaret verdi. 20 yıldır saklanan taciz tecavüz olaylarının ortaya çıkmasına vesile oldu. Tüm bunlar torunu yaşındaki bir kadın siyasetçiye sırf kendinden değil diye vitrin süsü diyebilen bir genel başkan ve onun meclis grup başkan vekilinin umurunda bile değil. Ne kadar acı değil mi.. Oysa bizlerin görevi uğradıkları felaketlere karşı kadınları cesaretlendirmektir. Şikâyet edeni onursuz ilan ederek bir travma daha yaşatmak değildir. Vicdan, ahlak, onurlu siyaset bunu gerektirir. “

İYİ Parti lideri, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin “HDP’ye oy veren altı milyon kişinin allah belasını versin” ifadelerini de eleştirdi: 

“Aynı zihniyetin çok acı bir başka yansımasına da bir Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı’nın, akıl almaz sözleriyle şahit olduk. Bu yönetici çıktı, bu ülkenin 6 milyon vatandaşına ‘Allah belanızı versin’ dedi.  Milletine bela okuyan bir siyasetçi. Bu Türk siyasi tarihinde utançla hatırlanacak bir terbiyesizlik. Dün kendinden olmayana terörist diyen bu zihniyet, bugün işi iyice abartıp, kendine oy vermeyene bela okur hale geldi. Yazıklar olsun. Bu şımarık, bu şuursuz davranışlarla, bölücü teröre hizmet ettiklerinin farkında bile değiller. Terör örgütünün yöneticileri, şu an sırıtarak el ovuşturuyorlardır. Düşünsenize, hükümetten biri çıkıp dünyaya, ‘PKK’nın 6 milyon destekçisi var’ diyor. İşte size Ak Parti’nin devlet yönetimi anlayışı.”

‘Bu kafayla gitmeye devam edersen…’ 

Akşener havalimanlarını işleten şirketlere ödenen fatura iptali ve kira indirimini de gündeme taşıdı:

“Havalimanlarını işleten şirketlerin, 2020 yılı içinde düzenlenen ve vadesi 31 Ocak’a ötelenen faturalarının iptaline karar verdi. 2021-2022 dönemine ait kira bedellerinin de 2 yıl boyunca, yüzde 50 indirimli uygulanmasına karar verdi. Mesela, yıllık 1 milyon 300 bin yolcu garantisi verdiği havaalanını, sadece 7 bin 235 yolcu kullanınca, milletin kesesinden 60 milyon lira ödeyen iktidar, bununla da yetinmeyip, fatura iptal edip, kirada indirim yaptı. Beş bin lira, 10 bin lira, kira ödeyen esnafımıza, 750 lira kira yardımı yapan iktidar, bu kararla, o beş müteahhidine milyarlarca liralık kıyak yaptı. Sayın Erdoğan millete gelince cebinde akrep var müteahidine gelince buyur dükkan senin diyorsun. Utanmadan yokluk çeken milletinin adına çay atıyorsun .Yazıktır, günahtır. Algı karın doyurmuyor Sayın Erdoğan. Sen bu kafayla gitmeye devam edersen bu cefakâr millet seni sandıkta aya değil eve gönderecek haberin olsun.”

‘Engelli Hakları Sözleşmesi’ne imza yetmez, gereği yapılmalı’

Meral Akşener, bağımsız araştırmalara göre, 9 milyonu bulan engelli vatandaşların iş fırsatlarından kent mimarisine kadar birçok alanda yaşadığı sorunlara da değinerek ,”Biz bu insanlarımıza engelli diyoruz. Ancak biraz yakından bakınca, kendilerini dinleyince görüyoruz ki engelleri yaratan aslında idareciler. Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’ne de imza atılmış, ama adım atılmamış. Aynı İstanbul Sözleşmesi’nde olduğu gibi. Sözleşmeye imza atıyorsan, bunun gereğini yapacaksın Devlet ciddiyeti bunu gerektirir” dedi ve sözü engelli Aysun Karaemir‘e bıraktı. Karaemir, kürsüden engelli vatandaşların sorunlarını anlattı. 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.