Editörün SeçtikleriEkolojiManşet

AKP’nin tarihindeki ilk çevreci eylemi yaptılar!

0

Haber: Abidin YAĞMUR

*

Mersin’de Özgecan Aslan Barış Meydanı’ndaki ağaca yapılan saldırı AKP tarihinin ilk çevreci eylemine de neden oldu. Bugüne kadar çevre için yapılan eylemlerin karşısında duran, çevrecileri “dış güçler tarafından desteklenmekle” suçlayan AKP’liler, ilk çevreci eylemlerini Mersin’de gerçekleştirdiler.

Özgecan Aslan Barış Meydanı’ndaki kauçuk ağacının matkapla delinmesi ve köküne zehir enjekte edilmesi suretiyle kurutulmak istenmesi Mersin kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Meydandaki yalnız ağaca saldırı: Dibine delik açıp kimyasal döktüler

Polis, ağaca zehir enjekte eden kişinin Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanı Yusuf S. olduğunu, belediyede çalışanı ve aynı zamanda CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı olan Oğuzhan Ç.’nin ise yaptığını açıklamıştı.

Polis yetkileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Serdar G.’nin de adı geçen şüphelilere talimat verdiğini ileri sürmüştü.

Savcılık da soruşturmasını benzer iddialarla yürütmüş ve şüphelileri tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etmişti. Ancak mahkeme üç kişiyi serbest bırakmıştı.

 

Konu Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme geldi. CHP’li Başkan Vahap Seçer, suçlamaları kabul etmedi ve “Bizim iç soruşturmamız devam ediyor” dedi.

Bu meclis toplantısından kısa süre sonra Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı görevden alındı.

İşte AKP’lilerin, partilerinin tarihindeki ilk çevreci eylemi bu gelişmelerin ardından meydana geldi.

AKP Mersin İl Başkanlığı saldırıya uğrayan ağacın altında bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya AKP il başkanı Cesim Ercik’in yanı sıra Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Eğin, Kadın Kolları Başkanı Aysel Mavioğlu Öner de katıldı.

AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, burada yaptığı açıklamada, “Yenişehir ilçemizdeki Özgecan Aslan Barış Meydanı’nın simgesi olan yarım asırlık ağaca zehir verilerek kurutulmasına kayıtsız kalmamız mümkün değil. Bu olayın sorumlularını, talimatı verenleri, bu kişileri hala barındıran CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni esefle kınıyoruz” dedi.

Açıklamasında, CHP Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan Ercik, saldırıyı yaptığı iddia edilen kişilerden birinin belediye işçisi olduğunu, birinin CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı olduğunu ve bu kişilerin Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı’ndan talimat aldığını iddia etti.

AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Her ortamda çevreci olduklarını ifade eden CHP görüyoruz ki çevre ve yeşillikten uzak bir tutum sergilemektedir. Buna rağmen konuyla ilgili sesi çıkmayan CHP’li Mersin Büyükşehir yönetimini göreve davet ediyoruz. 2023’e kadar Türkiye genelinde 1,5 milyar fidanı toprakla buluşturmayı hedefleyen, dikilecek bir fidanla geleceğe bir nefes bırakmayı amaç edinen genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan iklim değişikliğinin yol açtığı sorunların da önüne geçebilmek için var gücüyle çalışırken gerçekleştirmiş olduğunuz bu çirkinliğin mantıklı hiçbir açıklaması olamaz. Doğal koşullar altında çıkan yangınları hükümetimize karşı kullanıp halkımıza yanlış lanse ederek suçlayanların, yarım asırdır ayakta kalmış bir ağaca yaptıklarına tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Bu çirkin eylemi kamuoyunun vicdanına bırakıyor ve AK Parti Mersin İl Başkanlığı olarak kınıyoruz”

Mersin’deki ağaç zehirleme olayının ardından AKP’lilerin yaptığı eylem sosyal medyada çok sayıda yurttaş tarafından esprili bir dille değerlendirildi.

Mersin kamuoyunun günlerdir konuştuğu olayla ilgili çevre örgütlerinden ise hiçbir açıklama yapılmadı.

Olayla ilgili sadece siyasetçiler açıklamalar yapınca yerel basın “Ağaçtan siyaset çıktı” manşeti attı.

You may also like

Comments

Comments are closed.