KadınManşet

AKP’nin mollasından “hamile kadın” fetvası: Hamile hamile gezmek terbiyesizliktir!

0

TRT 1’in iftar programına konuk olarak katılan Ömer Tuğrul İnançer, hamile kadınların sokakta gezinmeleri terbiyesizliktir” dedi. Bu yorum sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı. Bu akşam 19:00’da Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinden her akşam kurulan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi standında “#direnhamile” eylemi yapılacağı açıklandı. Eylem sırasında hamile olan kadınlar ya da kendisine hamile görüntüsü verenler İstiklal Caddesinde “terbiyesiz terbiyesiz”! gezinecekler.

Kendisinin tasavvuf düşünürü olduğu TRT tarafından iddia edilen Ömer Tuğrul İnançer, “Ramazan Sevinci” programında hamile kadınların sokakta görünmeleri hakkında şu sözleri sarfetti;

“Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. (sinirlenerek) Böyle karınla (eli ile kendine hamile görüntüsü veriyor) sokakta gezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. 7 ay, 8 ay, 6 aydan sonra biraz hava almak için filan beyinin otomobiline biner, şöyle bir dolanır anne adayı kardeşimiz. Bazı şeyler, şimdi maşallah kanatsızlısı kanatsızlı maşallah bazı televizyonlarda uçuşuyor. (çok sinirlenerek) Ayıptır ayıp. Bunun adı realizm değildir, bunun adı terbiyesizliktir.”

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.