KadınManşet

Mersinli hamileler de kararlı, “Gezine Gezine Doğuracağız”

0

TRT’ ve AKP’nin mollasının, “Hamile kadının sokakta gezmesi terbiyesizliktir” fetvasına yanıt verme sırası Mersin’de idi Pazar akşamı. Gezi Direnişi’nden sonra Mersinli direnişçilerin buluşma mekanı olması amacı ile açılan Gezi Kültür Kafe’de 11:00’den itibaren başladı hummalı çalışma.

paylaşmak için tklynz / click for to share

Gezi Direnişi’nden sonra Mersinli direnişçilerin buluşma mekanı olması amacı ile açılan Gezi Kültür Kafe’de 11:00’den itibaren başladı hummalı çalışma. 11:00’den 14:00’e kadar hem pankartları hazırlayan, hem balon ve yastıkları koordine eden drenişçiler 14:00 – 17:00 arasında ise Gezi Kültür Kafe için kafa patlattılar. 17:00 – 19:00 arasında Gezi Kültür Kafe’nin konuğu Mersin Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Kürkçü idi. Aslında niyet Kürkçü’nün de karnına bir “hamile” yastığı koyup eylemin en önünde yürümesini sağlamaktı ama  son anda kendisine iletilen bu teklifi, “başka bir sözüm olmasa elbette sizinle birlikte olmak isterdim” diyerek geri çevirmek zorunda kaldı.

#direnhamileeylemi için Eylem için 19:10 gibi Gezi Kültür Kafe’den çıkan direnişçilerp Forum AVM’nin havuzlu bölümüne kadar yürüdü. “Gezine Gezine Doğuracağız” ve “Ayy ayy ıkınıyorum, Tayyip senden sıkılıyorum” sloganları atan grup daha sonra Türkiye’nin en büyük AVM’si olduğu iddia edilen Forum’un içinde yürüyüşe geçti. Eylem öncesi alınan karar ile Forum içindeki yürüyüş sırasında slogan atmayan grup Gezi Kültür Kafe’nin içinde hazırladıkları dövizleri kaldırarak ve karınlarına yerleştirdikleri balonlar ile kendilerine hamile görüntüsü vererek tüm Forum’u dolaştıç

30 kişi ile başlayan yürüyüş Forum’un içinden eyleme destek vermek isteyenlerin de katılımı ile 60 kişiye ulaştı. Vatandaşlar da AVM içindeki tur boyunca ıslık ve alkışları ile #direnhamile eylemcilerine destek verdi.

Mersin Yedirenk LGBT'den Yağmur ve Tuna da #direnhamile eylemine destek verdi

Mersin’deki #direnhamile eylemi Forum AVM içinde yarım saati aşkın süren yürüyüş ile nktalandı. Gezi Parkı direnişçileri direnişin ilk gününden beri yaptıkları gibi eylemden sonra Barış Meydanı’nın yolunu tuttular.

Haber ve Fotoğraflar: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

 

 

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.