KadınLGBTİ+Manşet

AKP’nin İstanbul Sözleşmesi’ni revize edeceği iddia edildi: Toplumsal cinsiyet metinden çıkarılacak

0
 

‘Beş yıl sonra eşcinsel evlilik serbest olsun diyebilirler’

Yapılan toplantılarda, sözleşmedeki iki maddenin yeniden yazılmasına karar verildiği belirtildi.  Bu kapsamda, sözleşmede tartışmalara neden olan ‘Temel haklar, eşitlik ve ayrımcılık yapılmaması’ konusunu düzenleyen 4. maddede yer alan ‘cinsel yönelim’ ve ‘toplumsal cinsiyet kimliği’ ifadelerinin çıkarılarak, yeniden yazılacağı ifade ediliyor. Yine, sözleşmenin 6. maddesinde yer alan ‘Toplumsal cinsiyet konusunda hassasiyet gerektiren politikaların’ kapsamının yeniden belirleneceği belirtiliyor.

Kulis haberde AKP kurmaylarının “Eşcinsel tartışmaların odağında bir lobi var. Amacımız, kişilerin yaşantısına karışmak değil. ‘Toplumsal cinsiyet eşitliği’nden anladığımız kavramları sıralayacağız. Bundan beş on yıl sonra ‘Eş cinsel evliliğinin serbest bırakılmasını istiyoruz’ diyebilirler. Buna göre tedbir almamız lazım” dediği iddia edildi.

‘Değişiklik kabul edilmezse sözleşmeden çıkılacak’ 

Yapılacak çalışma sonrası Sözleşme’nin ilgililere sunulması planlanırken, maddelerin bu şekilde kabul edilmemesi durumunda sözleşmeden çıkılarak, yeni bir çalışma yapılacağı iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yeni sözleşmeyle ilgili olumlu bir yaklaşım sergilediği de kaydedildi.

AKP kurmaylarının, Sözleşme’den çıkılması durumunda herhangi bir yasal boşluğun oluşmayacağı iddiasına ilişkin de yaptıkları çalışmayı Erdoğan’a sunduğu öğrenildi. Sunumda, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kadına karşı şiddetin önlenmesinde yeterli olduğunun anlatıldığı aktarıldı.

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.