GündemManşet

AKP'li Kılıç: Nükleer Sızıntı Ha Rusya'da, Ha Mersin'de Farketmez

0

fft5_mf534149AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, kartellerin, Türkiye’deki lobiler aracılığıyla bazı siyasetçileri “sık boğaz etmeleri” sonucu bugüne kadar nükleer santral kurulamasının önlendiğini öne sürdü.

“BU SANTRALLARI NİYE KURAMIYORUZ?”
Türkiye’nin doğalgazı, nükleer santrallerinin bulunmadığını, petrolün doğalgazın, yeraltı zenginliklerinin nimetlerinden istifade eden bir Orta Asya ülkesi olmadığını ve Amerika gibi farklı coğrafyalardaki petrol rezervlerini dilediği gibi kullanabilen bir ülke olmadığını vurgulayan Kılıç, şu görüşleri dile getirdi:

“Azerbaycan’da, Ermenistan’da, Rusya’da, Romanya’da Ukrayna’da nükleer santral var. Çevremizdeki bütün ülkeler nükleer enerjiden istifade ediyor. Bir nükleer sızıntı olacaksa ha Rusya’da sızıntı olmuş, ha Sinop’ta ha Mersin’de değişen bir şey yok ama karteller Türkiye’deki lobiler aracılığıyla bizim ülkemizdeki bazı siyasetçileri sık boğaz etmek suretiyle bugüne kadar nükleer santral kurmamızın önüne geçtiler. Bir ay önce nükleer santral kurulmasına ilişkin kanunu çıkardık. Ne oldu CHP nükleer santral kurulması ile ilgili kanunun iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesine götürdü. Şimdi bekliyoruz. Anayasa Mahkemesi iptal ederse Mersin Akkuyu’daki nükleer santrali kuramayacağız.

Petrolün yok, doğalgazın yok. Titanyumun, Uranyumun bütün nükleer maddelerin bu ülkenin coğrafyasında, yeraltında bir zenginlik olarak var. Bu santralleri niye kuramıyoruz? Son 8 senede Türkiye’de petrol arama faaliyetlerine yaklaşık 1 milyar dolar para harcıyoruz. Bu kaynağı bulabilmek için çalışıyoruz. Biz maraton koşmaya çalışıyoruz ama ayağımıza pranga vuruluyor”

Kılıç, “herkesin vicdanen bu anayasaya ’evet’ oyu verirken müsterih olması gerektiğini, muhalefetin bu anayasaya ’hayır’ derken ürettiği yalanların tamamıyla milli irade hırsızlığı olduğunu” savundu. (aa)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.