AKP’li grup satırla saldırdı: 2 yaralı

4Ankara Batıkent’te seçim çalışması yapan Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu Ankara Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Melek Altıntaş adına bildiri dağıtan grup ile AKP’li oldukları belirtilen bir grup arasında kavga çıktı.

Çıkan kavgada Hasan Akman ve Utku Sabankıran başlarına ve vücutlarının çeşitli yerlerine aldıkları satır darbeleri ile yaralandı. Yaralılar ambulansla İbni Sina Hastanesi ve Yenimahalle Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından çok sayıda kişi olayın meydana geldiği yerde toplanarak durumu protesto etti.

Olayın olduğu yerde toplanan kalabalık daha sonra AKP seçim irtibat bürosuna doğru yürüyüşe geçti. Çevik kuvvet ekipleri gruba biber gazı ile müdahale etti. Müdahalenin ardından dağılan gruplar daha sonra Batıkent Meydanı’nda tekrar bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada seçim çalışması yapan arkadaşlarına yapılan saldırı sonucunda 2 kişinin yaralandığı kaydedildi. Saldırı protesto edildi.

(Cumhuriyet)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR