ManşetTürkiye

AKP’den Peker yanıtı: Hatamız varsa düzeltiriz, Meclis’i alet etmeyin

0

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Sedat Peker‘in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili iddialarına yönelik muhalefetin ‘acil komisyon kurulması’ talebinin sorulması üzerine şunları söyledi:

“Meclis; kendi gündemine hâkim olan, ne yaptığını bilen bir kurum. Biz Meclis’imizi, mafya liderlerinin gündemiyle değerlendirmeyiz. AK Parti’yi 20 yıldır iktidar yapan en büyük özellik, halkına rağmen iş yapmamasıdır. Hatasını görmesidir. AK Parti’nin hatası varsa gereğini AK Parti yapmak durumundadır, yaparız ama Meclis’imizi bir adamın ekran karşısındaki konuşmalardan yola çıkarak belirlemenin doğru olmadığı kanaatindeyim.

Muhalefetin Sedat Peker’den başka gündemi yok

Sedat Peker’den başka gündemleri yok gibi ‘Meclis bunu yapsın, mahkeme bunu yapsın, bakan bunu yapsın’ demenin CHP’ye de faydası yok. Yarın CHP grubu var, Sedat Peker kasetini koysunlar, izletsinler. Bunu yapmadılar mı? iz Meclis’imizi planlanmış yapıların sözcüsü haline getirmeyeceğiz. İlgili kurumlar gereğini yapmaktadırlar. Sayın Soylu da Sayın Yıldırım da mahkemeye başvurmadılar mı?”

Temiz siyaset isteyen insanlarız, ama…

Biz temiz siyaseti isteyen insanlarız ama asla Meclis’imizi yanlış politikalara alet etmeyeceğiz. Bir kişinin ne söylediği kadar nerede söylediği de kıymetlidir. Türkiye düşmanlığıyla bilinen bir ülkenin otelinde konuşuyor. Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Hatalarımız varsa temizleriz, gereğini yaparız kaldı ki mafya ile AK Parti en son bir araya gelecek iki kavramdır.”

Eskiden mafya manşetleri vardı, şimdi yok

Türkiye’de kendilerinden önce değnekçilik, çetecilik mafyacılık olaylarının her gün manşetlerde olduğunu, artık bu haberlerin olmadığını söyleyen Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama insanız hatamız vardır eksiğimiz vardır, bunları temizleriz. Ama Meclis’imizin alet edilmesini doğru bulmuyoruz. ‘Eskiden yol yürüyordunuz’ diyorlar, haksızlık bu, hukukun dışında hiçbir şey talep etmeyiz. 2015 yılı Sedat Peker miting yapıyor, Ömer Çelik Bey’e soruluyor, Ömer Bey daha 2015 yılında ‘bizim genel prensibimiz bellidir birtakım organizasyonlar varsa bunlara karşı çıkarız, bunların AK Parti ile organik bağı yok’ diyor.”

10 bin dolar açıklaması: AKP denmedi, vekil denmedi

Bülent Turan, İçişleri Bakanı’nın Süleyman Soylu’nun dile getirdiği ayda 10 bin dolar alan siyasetçiyle ilgili iddiaya “Hukukun gereği neyse yapmak lazım 10 bin dolar ya da başka bir şey elde ne varsa ortaya konulmalı, AK Parti denilmedi, vekil denilmedi, siyasetçi denildi, benzer ithamlar bizi yoran, Meclis’i yoran ithamlardır. Kimin elinde bilgi belge varsa savcılarla paylaşmalı. Meclis bu tür gündemden kurtulmalı” yanıtı verdi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.