Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

AKP’den ‘Labaleb Kongre’ savunması: Yatay çekim yüzünden

0

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, koronavirüs’e rağmen büyük kalabalıkların toplandığı ve eleştirilerin odağına oturan AKP Olağan Kongresi ile ilgili olarak, İnsanlar yatay çekimde üst üste binmiş gibi gözüküyor. Oysa o kalabalığın içinde bulunduğunuzda azımsanmayacak bir mesafe vardır” dedi. 

7. AKP Olağan Büyük Kongresi Ankara‘da gerçekleştirildi. Ancak koronavirüs salgınında artan vaka sayılarına rağmen, hem kongre için diğer illerden kaldırılan otobüslerdeki görüntüler hem de kongre salonlarının tıklım tıklım dolu olması büyük tartışma yarattı. AKP’li Grup Başkanvekili Özkan ise kongredeki kalabalık görüntünün çekim açısından kaynaklandığını savundu.

‘Tüm delegeler testten geçirildi’

Özkan bir tv kanalındaki konuşmasında şunları söyledi: 

“Kongre alanına gelen tüm delegelerin hepsi tek tek testlerden geçirilmiştir. Maske mesafe konularında tribünlerde elimizden geleni yaptık” diyen Özkan, “Biz de o kalabalığın içinden geçtik ve kongre alanına girdik. Sizler de medya anlayışıyla takdir edersiniz ki orada yatay bir çekimi dikkate aldığınız zaman, 1 kilometrelik alanda insanlar yatay çekimde üst üste binmiş gibi gözüküyor. Oysa o kalabalığın içinde bulunduğunuzda azımsanmayacak bir mesafe vardır. Orada yatay bir kamera çekiminin yanılttığını düşünüyorum. Su içmek için zaruret haricinde maske kurallarına riayet ettik.” 

You may also like

Comments

Comments are closed.