ManşetTürkiye

AKP’den kendi kalesine gol, muhalefetin önergesi sanıp maddeyi reddettiler

0

AKP Milletvekilleri muhalefetin önergesi sanarak, yanlışlıkla Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kurumlarına ek ödemeye yönelik bir maddeyi reddettiler.

Hürriyet’in haberine göre Torba Yasadaki teklifte yer alan Gümrük Kanunu’nun 5. maddesi ve sağlık bakanlığı’na Bağlı Sağlık Kurumları ile Rehabilitasyon Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkında Kanun’un 221. maddesi hükümlerine göre çalışanların ek ödemeleriyle ilgili maddesi AKP’lilerin oylarıyla reddedildi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un oylamaya sunduğu maddeye AKP’liler ellerini kaldırmadılar. Bunun üzerine Yakut, maddenin kabul edilmediğini belirtti. AKPmilletvekillerinin “‘Madde’ demediniz Sayın Başkan, ‘önerge’ dediniz” itirazları kabul görmedi. Başkan Yakut itirazlara, “Hayır, sayın milletvekilleri, yapacak bir şey yok, oyladım ben, kabul edilmedi yani yoruma da gerek yok” tepkisini gösterdi. Yakut, AKP’lilerin itirazları üzerine oturuma beş dakika ara vererek tutanakları istedi. Tutanakları okuyan Yakut, bir kez daha maddenin kabul edilmediğini açıkladı.

(Hürriyet)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.