Doğa MücadelesiManşetYerel

AKP ve MHP’li belediye başkanlarının İkizderelileri ikna çalışmaları sonuç vermedi

0

Haber: Gençağa Karafazlı

Rize İkizdere’de açılmak istenen taş ocağına karşı köylülerin günlerdir süreden direnişi devam ederken, bölgeye köylüleri ikna etmek için AKP ve MHP’li belediye başkanlarından oluşan bir heyet geldi.

Bölgeye, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Çayeli MHP ile İkizdere MHP belediye başkanlarıyla birlikte, AKP’li Pazar, Ardeşen, Güneysu, Kalkandere, İyidere, Çamlıhemşin ve Hemşin belediye başkanları ziyarette bulundu. Heyet, köylüleri eylemden vazgeçirmek için ikna etmeye çalışırken, İkizdere halkı direnişlerinde kararlı olduklarını vurguladı.

‘Haklısınız, bu olmamalıydı’

Köylüler, AKP’li Rahmi Metin’e neden daha önce bölgeye gelip gelmediklerini sorarak, heyette daha önce bölgeye ziyarette bulunan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu‘nun bulunmadığını da hatırlattı.

Rahmi Metin ise gelen tepkilere şöyle cevap verdi:

Beni bizzat bakanımız ‘git konuş’ diye aradı. Burada 13 hektar bir alanda çalışma yapılacak ve iş bittikten sonra alan rehabilite edilip terk edilecek. Burada ciddi bir tahribat söz konusu olmayacak sözünü veriyoruz.”

Rahmi Metin’e jandarmanın tutumunu soran İkizdereliler “Haklısınız, bu olmamalıydı” cevabını aldı.

Jandarma, gece vakti bölge halkı tarafından açılan direniş çadırlarını da sökmüştü.

‘Doğa ve yaşam alanından yanayım’

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu ise kendisinin diğer belediye başkanlarıyla birlikte bu ziyarete çağrılmaması hakkında şunları söyledi:

Bana çağrı gelmedi, gelmediği gibi ben çağrıyı halktan alırım. Önümüzdeki süreçte kadın koromuz ile geleceğiz. Ben üç kez gittim. Rahmi Metin vs. hiçbiri çağrı yapmadı. Net söylüyorum bana çağrı yapılmadı. Neden yapılmadığı da çok net belli. Doğa ve yaşam alanından yanayım. Sermayeden yana değilim. Sermayeden yana olanlar birbirlerine uzlaş olmuş gidiyor.

Doğadan ve yaşam alanından yana olan tek ben miyim bilmiyorum ama sermayeden değil doğa ve yaşam alanlarından yana olanlar ile birlikteyim. Dinamitledikleri alanları nasıl rehabilite edeceklermiş? Ben bu işin uzmanı değilim. Jeologları, ziraat mühendislerini çağırmaları lazım bu işin rehabilitesi noktasında. Haçapit’i neden rehabilite etmemişler, hadi etsinler.”

You may also like

Comments

Comments are closed.