Doğa MücadelesiManşetYerel

İkizdere’ye gece vakti jandarma baskını: Çadırlar söküldü

0

Cengiz Holding tarafından İyidere lojistik merkezine hammadde sağlamak için taş ocağı açmak istediği Rize İkizdere‘de gece vakti gelen jandarma bölge halkının açtığı direniş çadırlarını söktü.

İkizdereliler üç ayı aşkın süredir taş ocağına karşı çadır nöbeti tutuyordu. Nöbet, inşaat çalışmalarının başladığı 27 günden bu yana da devam ediyordu.

Jandarmanın cumartesi gecesi saat 02.30 sularında yaptığı baskın anlarını videoya çeken bir İkizdereli “Kendi tapulu arazimize kurduğumuz çadırlarda jandarma arama yaptı. Bu cesareti kimden aldılar bunu bilmiyoruz, bu acımasızlık bu vahşettir. Biz ışıklarımızı yakıp alana geldiğimizde jandarma alandan kaçtı” dedi.

Evrak verilmedi

Sabah saatlerinde çadırların eskiden kurulu olduğu bölgeye giden Teoman Baş ise çadırların sökülmekle kalmadığını, parçalandığını ve hepsinin alındığını söyledi.

Jandarmanın saldırısının ardından jandarmaya şikayete gittiklerini belirten Baş, jandarmanın çadır sökme işlemini kendilerinin gerçekleştirdiğini söylediğini aktardı.

Jandarmanın kendilerine Valilik yasağı olduğunu söylemesi üzerine resmi evrak istediklerini aktaran Baş, jandarmanın belge için savcılığa yönlendirdiğini söyledi.

Baş, “Cengiz’in kanunları değil polis devletinin kanunları işliyor” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.